![]() |
![]() |
-Gość- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
> Jak można by załadować ostatnie trzy zdjęcia po dacie dodania jako "najnowsze"
Mało danych. Skad załadować? gdzie masz te fotki? dostajesz je z bazy? etc. Daj jakis kod co masz powyzej. >czy dąże w dobrym kierunku? Mało danych, ale coś tu jest dziwnego w tym rozwiązaniu. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
kod: dopiero pisze;
dane: katalog "includes/image/uploads/", formaty zdjec: jpg, png, gif. puki co mam tyle:
ale jak widac to tylko zaladuje trzy zdjecia do tego moga sie powtarzac a chcialbym zeby zaladowalo kazde inne (po dacie) lecz niewiem jak to zrobic, jestem poczatkujacy w php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystasz z bazy danych? Wtedy prościej i wygodniej wyświetlić je po dacie
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wg jakiej daty je wyswietlasz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ten kod według Ciebie ma działać? Po co za każdym razem tworzysz od nowa tablicę $formaty skoro zawiera te same dane? Funkcja require_once służy do załączania plików, jeśli chcesz wyświetlić obrazek musisz podać jego adres np. http://domena.pl/includes/image/uploads/nazwa.png Przed zadaniem następnego pytania radzę nieco poszerzyć wiedzę z zakresu PHP ![]() Ten post edytował markuz 4.12.2013, 15:09:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 4 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzieś musi być zapisana data dodania obrazka, chociażby w jego nazwie, cokolwiek. Wtedy łatwo je posortujesz. W ten sposób tego nie zrobisz.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
sortowanie wg daty dodania, mam skrypt na dodawanie zdjec ktore sa w roznych formatach dlatego zrobilem zeby skrypt includowal wszystkie chyba ze jest jakas magiczna opcja ktora odkryje ze to zdjecie a nie np mp3.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:06 |