![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam problem, z którym męczę się od kilku godzin. Mianowicie jest zmienna typu variable o nazwie zmienna i przypisuję jej wartość stringa, a potem chcę tę wartość zmienić, ale nie zmienia się. Do tego dostaję błąd execution: Parse error: syntax error, unexpected '=' in /filesy/index.php on line 5
Pomocy. Słyszałem coś o php.ini, że tam się ustawia błędy - co tam powinienem zmienić? Ten post edytował wojcian 3.12.2013, 14:37:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj pod hasłem "php zmienne zmienne"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie, jak kolega powyżej.
Ze "zmiennymi typu variable o nazwie zmienna" trzeba uważac ![]()
Ten post edytował werdan 3.12.2013, 14:44:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za szybką odpowiedź,
rozumiem, ze mam szukac w google, bo w php.ini nie mam takich configów w google widzę tylko standardowe tworzenie zmiennych, ja tak właśnie mam, a i tak mi nie działają te przykłady |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linii pierwszej przypisujesz wartość do zmiennej "$zmienna". A co się dzieje w linii piątej?
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Mariaczi: zastępuję tą zmienną inną
Werdan: wielkie dzięki! już wiem o co chodziło nie przypisywałem stringa do zmiennej o typie variable tylko do innej zmiennej, a przecież to mismatch tak przy okazji zawsze jest jakaś lekcja dla wzsystkich zainteresowanych: w php.ini można wyłączyć błędy, wyłączyłem i już nie było tego komunikatu dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tak nie działa.
Tworzysz zmienna i przypisujesz cos do niej.
Teraz jesli chce ja zobaczyc robie:
Jeśli przypisze cos innego, to w zmiennej bede miał wlasnie to.
Nie można tekstu przypisac do tekstu (stringa do stringa).
Ten post edytował werdan 3.12.2013, 14:55:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:48 |