![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 18.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pobieram dane z dwóch tabel za pomocą LEFT JOIN i dane generalnie pobiera aczkolwiek nie do końca tak jakbym chciał otóż z jednej tabeli pobieram wszystkie "tekstowe" informacje o obiekcie: ilość pokoi itp, a z drugiej chciałem pobrać zdjęcia do tego objektu w tym celu mam group_id, które trzyma id zdjęc do danego obiektu przy czym group_id = id tabeli pierwszej i to też jest warunek left join i problemu nie ma gdy jest jedno zdjęcie, bo wtedy ładnie wyświetla, aczkolwiek gdy zdjęcia mam trzy to wyrzuca mi trzy razy tą samą oferte każdy z innym zdjęciem. Efekt który mnie interesuje to wyplucie trzech zdjęć, ale tylko jednej oferty KOD:
Ten post edytował MrLoverLover 1.12.2013, 19:28:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Musisz wpierw w php pogrupowac zdjecia wzgledem oferty, a dopiero potem zabrac sie za wyswietlanie ofert wraz ze zdjeciami
http://nospor.pl/grupowanie-wynikow.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 18.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O żesz w morde
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Za bardzo nie masz nad czym myslec. Zapytanie napisales sam. Zas kod php do obrobki podalem w arcie. Wszystko masz na tacy
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:51 |