Witam. Proszę o podpowiedź. Mam dwa formularze w zasadzie identyczne. Zmieniłem w drugim tylko nazwy zmiennych i przestał działać. Chciałbym zrozumieć dlaczego. Analizowałem to przez dwie godziny i nie pojmuję. Co może powodować to, że nie wysyła się POST z drugiego formularza? Po kliknięciu wykonaj w drugim przypadku strona się tylko przeładowuje.
<?
$towar=$_POST[towar];
$towar1=$_POST[towar1];
$cena=$_POST[cena];
$towar2=$_POST[towar2];
$cena2=$_POST[cena2];
?>
<div style="width:160px;border:solid 0px black;">
<div style="padding-bottom:5px;">Ustalanie ceny:</div>
<?php
echo "<form action='magazyn.php' method=post>";
echo "Towar <input style=width:75px; type=text name='towar1'>"; echo "Cena <input style=width:75px;margin-left:8px; autocomplete=off type=text name='cena'>"; echo "<input style=margin-left:60px;margin-top:4px; type=submit value='Wykonaj'>";
?>
</div>
<?
if($_POST[cena]){
$odpowiedz1 = mysql_query("update ceny set $towar1=$cena WHERE nrkonta = '$nrkonta';");}
?>
<div style="width:160px;border:solid 0px black;">
<div style="padding-bottom:5px;">Ustalanie ceny2:</div>
<?php
echo "<form action='magazyn.php' method=post>";
echo "Towar <input style=width:75px; type=text name='towar2'>"; echo "Cena2 <input style=width:75px;margin-left:8px; autocomplete=off type=text name='cena2'>"; echo "<input style=margin-left:60px;margin-top:4px; type=submit value='Wykonaj'>";
?>
</div>
<?
if($_POST[cena2]){
$odpowiedz2 = mysql_query("update ceny set $towar2=$cena2 WHERE nrkonta = '$nrkonta';");}
?>