![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
tutaj jest moduł logowania który sobie pobrałem. Po włączeniu okazało się że wymaga doctrine. Doctrine zainstalowałem i wszystko smiga. Moje pytanie brzmi gdzie w kodzie ten doctrine jest użyty?? Zaznaczam, iż jestem początkujący. Przeszukałem pliki za pomocą ctr + F i nie widze zadnej delklaracji doctrine. logowanie a błąd kiedy nie ma doctrine jest następujący Fatal error: Class 'Doctrine\Common\Annotations\AnnotationRegistry' not found in E:\xampp\htdocs\Albums\vendor\zendframework\zendframework\library\Zend\Code\Annotation\Parser\DoctrineAnnotationParser.php on line 42 Ten post edytował MaciekPierwszy 1.12.2013, 16:19:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 45 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Moje pytanie brzmi gdzie w kodzie ten doctrine jest użyty?? W tym przykładzie Doctrine używane jest w tym miejscu
Jeżeli miałeś wcześniej styczność z Doctrine to pewnie wiesz że pozwala na budowe tabel za pomocną adnotacji, które później są parsowane na odpowiednie wartości odpowiednich pól i generowany jest w ten sposób kod SQL. Zend framework 2 pozwala na budowe formularzy za pomocą adnotacji, wykorzystywany jest wtedy silnik doctrine to parsowania kodu. Tak też jest w tym przypadku, wszystko to co znajduje się w komentarzach parsowane jest na odpowiednie klasy, metody, wartości. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w dokumentacji Zend Quick Start- Using Annotations Wyszczególniony fragment: Cytat Form annotations require Doctrine\Common, which contains an annotation parsering engine |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:16 |