![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Napisałem kawałek kodu, który wysyła mi ze strony obrazek na mój e-mail. Samo tworzenie załącznika działa poprawnie, lecz w e-mailu brakuje zawartości tekstowej, którą dodaję do wiadomości.
Musi tu być gdzieś jakiś błąd. Normalnie nie pracuję na PHP i ciężko mi znaleźć co jest nie tak. Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć mi, czemu $tresc nie jest widoczna w samej wiadomości e-mail? Dostaję jedynie sam załącznik. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Męczysz się z hedersami i jak widać powoduje to błędy.
Zaincluduj phpmailer i nie będziesz miał żadnych kłopotów. Chcesz dodać załącznik? - dodajesz po nazwie Chcesz zmienić kodowanie na base64 - jedna linijka Chcesz wysyłać ze swojej skrzynki? - jedna linijka itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W efekcie końcowym pewnie będę musiał tak zrobić. Ale póki co z samej ciekawości chciałbym wiedzieć co jest nie tak. Lubię gromadzić doświadczenia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyłącz wygłuszanie błędów (@) przy wysyłaniu wiadomości to może się dowiesz
|
|
|
![]()
|
|
No niestety wywaliłem tłumienie, ale cały kod przy wywołaniu parsuje bez nawet zająknięcia. Jest taka możliwość, że funkcja mail po prostu nie umie poskładać maila z treścią i załącznikiem równocześnie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywalaj po kolei nagłówki i załącznik i na bieżąco sprawdzasz rezultat a dojdziesz do fragmentu, który powoduje problem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump() i poznasz odp (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No i udało się. Po długich kombinacjach znalazłem dobre headersy tak, że wysyła mi i załącznik, i tekst (nawet z html).
Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc ^^. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:31 |