![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z logowaniem, juz kiedys mialem taki problem i odpowiedz dostalem na tym forum (http://forum.php.pl/index.php?showtopic=21974&hl= / wersja skryptu ponizej to wersja, ktora dziala przed uzyciem cookie [aby po zalogowaniu sie nie trzeba bylo sie ponownie logowac gdziekolwiek na stronie przez 24h). Jednak gdy juz wpisze dane i wysle formularz, pojawia sie komunikat o blednym loginie i hasle (mimo ze podaje poprawne dane, ktora sa w bazie.
ponizej zawartosc register.php:
funcja logout(), znajdujaca sie pliku common.php:
PS. http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22285 pzdr Ten post edytował Majcok12 1.11.2004, 22:16:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak używasz zmiennych globalnych w nawiasach kwadratowych nazwy pól umieszczaj w ' i ' lub " i ",
to powinno pomoc bo widzialem ze w zapytaniu do bazy nie stosujesz tych cuzysłowiów. Pozdro, Ive |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probalem tak juz:
i to samo. A w tym zapytaniu jak dodan w nawiase klamoworym '' lub "" to generuje mi jakis blad (juz nie pamietam jaki), te zapytanie dziala, tylko cos jest nie tak z cookie. Pzdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh...
no to w zapytaniach musisz je wyłączać kropkami:
ew. sprobuj na poczatku strony dodac ob_start(); i na koncu ob_end_flush(); Ten post edytował Ive 6.11.2004, 17:12:27 |
|
|
![]()
|
|
No coz, bledu juz o zlej skladni nie pokazuje, ale nadal to samo (nie loguje mnie)
A co do ob_start itd. to od poczatku mam to na poczatku i koncu strony, ale wycialem to z kodu w temacie jak go zakladalem. Pzdr Ten post edytował Majcok12 6.11.2004, 17:24:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenosze: Skrypty php -> php
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2004 Skąd: ke ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu masz blad Skrypt nie zobaczy ci wartosci poniewaz dane do cookie zostaly zapisane na tyej samej stronie z ktorej chcesz je wywolywac musi nastapic przekierowanie i dopiero na nastepnej stronie mozesz odczytac dane z cookie. |
|
|
![]()
|
|
Dobra zmieniłem tylko ze niby wszystko dziala, tylko ze w funkcjach wyswietlajacych szablon strony mam taki warunek:
I jezeli jest spelniony pojawiaja sie opcje dodaj newsa, wyloguj itd. Tylko ze to sie pojawia tylko zaraz po zalogowaniu i gdy sie juz zaloguje i np. wejde na strone glowna czy inna nie ma juz tych opcji (i w jak w tym momencie klikne na logowanie, wyskakuje mi blad ze bledny login lub haslo) Nie wiem czemu. Pzdr Ten post edytował Majcok12 15.11.2004, 15:58:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak właściwie to:
Cytat setcookie() określa ciasteczko (ang. cookie) do wysłania z nagłówkami HTTP. Ciasteczko musi być wysłane zanim jakiekolwiek inne nagłówki zostaną wysłane (to jest ograniczenie ciasteczek, nie php). To wymaga od ciebie umieszczenia wywołań tej funkcji przed znacznikami <html> czy <head>. czyli przydało by się aby logowanie było na samym początku strony! Ten post edytował ARJ 15.11.2004, 21:11:34 -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
a masz na kazdej wywoływanej stronie dodane session_start() ? bo ci moze sesja sie 'gubi'
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Ive @ 2004-11-15 22:18:50) a masz na kazdej wywoływanej stronie dodane session_start() ? bo ci moze sesja sie 'gubi' ![]() Ok dzieki, dziala i utrzymuje mnie na stronie jako zalogowany. Tylko ze teraz mnie nie chce wylogowac
Pzdr |
|
|
![]()
|
|
w setcookie dodaj parametr time()+-1 czy jakos tak to sie robilo zeby usunac to cookie [poszukaj na forum]
i session_destroy(); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:06 |