![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Potrzebuje pomocy przy pewnym projekcie. Mam w bazie danych tabele `users` gdzie znajduja się uzytkownicy i tam znajduje sie nick, haslo, dolary. Ja chcę aby na stronie do zalogowanego usera wyświetlila sie jego ilosc dolarow. Obecnie mam takie cus
No i nic mi się nie pojawia. Co robię źle ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chcesz wyświetlać dane $row['nazwa_kolumny'] to nie używasz mysql_fetch_array tylko mysql_fetch_assoc . Jeśli chcesz użyć koniecznie mysql_fetch_array to wyświetlasz $row[numer_kolumny_w_mysql] czyli np.: $row[1]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mysql_fetch_array zwraca indeksy zarowno numeryczne jak i tekstowe wiec nie bredzcie panowie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Zas do autora: skoro ci nie wyswietla nic to albo nie znajduje rekordu albo masz blad bazy. Co konkretnie to mozesz latwo zdiagnozowac przy pomocy tego tematu Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up zgadzam się, użyłeś zwrotu panowie, a ja wcale nie prawiłem takich bredni jak kolega.. dałem link do manuala, ponieważ tam, są przykłady poprawnie skonstruowanych zapytań przy użyciu mysql_fetch_array(), ponadto skoro jest LIMIT 1 w zapytaniu to pętla while nie jest potrzeba bo zwróci jeden rekord...
Tak wgl to ten fragment '".$logix."' mi się coś nie podoba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wybacz, ale nie przychodzilo mi do glowy nic innego po co mogles dac linka do tej funkcji, skoro wszystko jest zapisane poprawnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
ok, rozumiem... poprostu, to powinno po pierwsze być w przedszkolu, a po drugie skoro to nie działa tak jak ma to widać, że autor jescze sie uczy, wiec uznałem, że jak zajrzy do dokumentacji i przerobi przykłady z tamtąd to sam sobie poradzi również z tym... bo nad jego przypadkiem nie ma co debatować bo tak jak powiedziałeś, albo nie ma takiego rekordu albo ma błąd bazy... A skoro
pisze cos tak $user = (mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `nick`='".$logix."' LIMIT 1")); no to zajrzenie do dokumentacji nie zaszkodzi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) albo tak jak już mówiłem dalej LIMIT a potem daje while... Ten post edytował com 29.11.2013, 13:49:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:50 |