![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 18.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem chciałbym stworzyć dodawanie kilku plików i dodawanie ścieżki do nich do bazy, ale nie w jednym wierszu, a tak aby każde zdjęcie dodane w tym momencie miało jedno ID ale było w kilku wierszach.
do samego przesyłu z dysku znalazłem skrypt dodający input dokładnie ten http://jsfiddle.net/cBrQX/2/ mój problem polega na tym, ze wiem jak dodać pojedynczy plik na serwer w prosty sposób
i jak później dodać do niego ścieżke do bazy natomiast nie mam pojęcia jak zrobić w przypadku większej ilości plików. Czy moglibyście powiedzieć jak mógłbym to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz stworzyć formularz z wieloma inputami typu 'file'
A następnie odebrać tablice z plikami:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 18.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak, bo tu najwiekszy problem jest ulożyć zapytanie do bazy? Bo załóżmy raz doda 3 pliki raz 7.. i jak dodać kazdy plik jak osobny wiersz w zaleznosci od ilosci plikow dodanych?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To raczej logiczne, że jeśli pliki dodają się jeden po drugim w pętli, to i również można dodać wiersz do bazy tym sposobem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:29 |