![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt w którym includ-uje jakiś następny plik i wtym co wincludowałem
![]() ![]() P.S Jeśli jest taki topic już to podajcie link do niego. -------------------- {}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co rozumiesz pod pojęciem pobierasz? $_POSt, $_GET ?
Daj troche kodu może kolejności includów i wczytywanie zmiennych masz złe. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze gdzies ponownie nadajesz jej wartosc? Powinna wyswietlac sie bez problemu. Sprobuj zmienic jej nazwe i sprawdzic, czy w function.php wartosc jest zachowana. A moze probujesz wykorzystac zmienna wewnatrz funkcji? Tam jej nie bedzie.
![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2002 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrez rozumiem: zmiennej $adres przypisałeś jakąś wartość w pliku index.php, a chcesz z tej wartości skorzystać w pliku functions.php? Jeśli tak, to moja rada jest taka: nie przypisuj wartości tej zmiennej w pliku index.php, tylko np. wpisz jej wartość do pliku txt. Wtedy będziesz mógł skorzystać z niej kiedy tylko zechcesz. Nigdy nie próbowałem, ale może sesje też są jakimś rozwiązaniem.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 05:16 |