![]() |
![]() |
-dobryvinyl.com- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Wszystko wydaje sie proste. Zmiana kodowania z utf-8 na iso-8859-2, ale jak to zrobic bez uzycia funkcji iconv(), ktora to na moim serverze nie dziala.
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez iconv lub mb nie uda ci się AFAIK przekonwertować kodowania dokumentów.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
-dobryvinyl.com- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
a jak by to wygladalo przy pomocy mb> jesli mozna spytac ?
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
kolejna funkcja ktora na moim serverze nie dziala.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zmień server
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak server, imie, nazwisko, miejsce zamieszkania i najlepiejj jeszcze plec...
-------------------- ___________________________________________
www.digart.pl / galeria jakich mało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz tutaj - nizej w komentarzach sa takie funkcje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
zawsze mozesz
$strBuffor = ob_start(); i na konuc pozamianiac wszystko chocby str_replace(); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
A tak w kwestii formalnej, czemu przeszkadza Ci UTF-8 ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scanner, pobieram wyniki a konkretnie pracuje www w UTF-8 i publikuje to na stronie w iso.
-------------------- ___________________________________________
www.digart.pl / galeria jakich mało. |
|
|
-Gość_Prometeus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Prosze bardzo:
funkcje działają na pewno - a jak jakieś problemy to ręcznie popraw a tak swoją drogą to w dokuemntacji warto takze czytać komentarze bo tam często Polacy piszą jak rozwiązać różne ciekawe problemy... ehh, lamerstwo i obiboctwo się szerzy ![]() nm: czy któryś z adminów, modków może mi pomóc odzyskać moje haśło ![]() ![]() ---- Prosze uzywac [php] do umieszcznia kodu php hwao |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
To znowu ja...ten co wyżej...
Niestety forum wycięło część znaków i przerobiło je na głupotki - będziesz musiał ręcznie je podobierać ale to jest tylko około 5 minut pracy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prometeus: okropnie dużo razy wywołujesz str_replace - można odpowiedniki wrzucić do dwóch tablic i podmienić tylko jednym wywołaniem str_replace co na pewno będzie miało duży wpływ na wydajność
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wkleiłem kod, który kiedyś ze strony php.net dorwałem
![]() Nigdy nie wklejam kodów, które optymizowałem - po prostu nikt by się nie rozczytał ![]() rogrog - jak najbardziej masz rację, w moich pracach wykorzysuję odpowiednie tablice, jedno wywołanie str_replace na samym początku i działą naprawdę dobrze ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 05:16 |