![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
czemu poniższy skrypt po wpisaniu dobrego loginu i hasła nie przenosi mnie na strone admin.php ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widze session_start(), pozatym włączyłeś obsługę błędów na E_ALL ? No i czemu nie zrobisz echo wszystkich zmiennych. Wtedy widać przeważnie co jest nie tak.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2004 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jestem pewien w 100 % ale:
a) header("Location: http://www.mojastrona.pl/admin.php"); a może lepiej admin.php ? Wiem, że to najprostrzy i najśmieszniejszy błąd, ale ja wiem ile czasu nad takowymi spędziłem ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu zaczynasz nowy wątek?? w dziale php pytałeś się o to! dostałeś rade ale czekasz na łatwizne. tak jak napisał @sf niemasz session_start. potem masz błędne porównanie. masz coś takiego login && login == haslo. co to ma być?
musisz porównać hasło z sesji z hasłem z bazy danych. -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja mam coś takiego:
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ARJ @ 2004-11-01 10:23:05) czemu zaczynasz nowy wątek?? w dziale php pytałeś się o to! dostałeś rade ale czekasz na łatwizne. tak jak napisał @sf niemasz session_start. potem masz błędne porównanie. masz coś takiego login && login == haslo. co to ma być? musisz porównać hasło z sesji z hasłem z bazy danych. tam nie dostałem żadnej rady odnośnie tego, tamten wątek był troche o czym innym... Hasła są w pliku txt, a nie w bazie danych... session_start również jest, tylko że na początk stronu i tutaj zapomniałem tego wkleić ![]() nie pokazuje żadnych błęów... po wstawieniu samego header("Location: admin.php"); tez nie przenosi ten skrypt jest wstawiony w srodku calego otoczenia strony...
o co tu jeszcze może chodzić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stary, a co to jest ta tablica $users? Rozpisz to tak:
chyba sie nigdzie nie walnolem ;] Ten post edytował sf 1.11.2004, 15:36:11 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(sf @ 2004-11-01 16:30:19) Stary, a co to jest ta tablica $users? Rozpisz to tak:
chyba sie nigdzie nie walnolem ;] tak wygląda plik z hasłami... więc jak to poprawić ? zmienić te warunki czy inaczej zapisywac loginy i hasła ? loginy.php:
|
|
|
![]()
|
|
Daj mi wynik działania tego co napisałem
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(sf @ 2004-11-01 17:05:52) Daj mi wynik działania tego co napisałem ![]() "jest ok, chodz sie to nie wyswietli zapewne" ![]() no dobra to więc jak powienienm to wszystko pozmienać ? ![]() i najażniejsze dlaczego nie przenosi mnie na strone admin.php ![]() jak to wszystko ma wygladać ? |
|
|
![]()
|
|
No i good. Tzn. ze wszystko jest ok.
Cytat
Hm, a pamietasz, ze header nalezy wysylac przed trescia HTML ? Czyli jak wyslesz juz np "<table>" to nie mozesz wyslac potem header? ;] Tylko wtedy powinno Ci wyskoczyć ostrzeżenie, np. takie: Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\www\test\cos.php:2) in D:\www\test\cos.php on line 21 Dlatego napisałem, abyś ustawił obsługę błędów na E_ALL ... to jest w php.ini. Ten post edytował sf 1.11.2004, 17:06:24 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
no właśnie wiem i nie bardzo wiem jak teraz z tego wybrnąc... dokładnie o co mi chodzi znajdziesz tu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22382 pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Eh, należy inaczej skonstruować skrypt. Kłania się planowanie.
Najpierw sprawdzasz czy ma iść gdzie indziej. Potem wyświetlasz stronę. Ty chcesz zrobić tak: wyświetlasz stronę (cześć kodu poszła), a potem chcesz iść do strony innej (używając location). I to wszystko jest w jednym jakby odświeżeniu strony! Jak ma zareagować serwer? Dwie naraz wyświetlić? Bez sensu! Ten post edytował sf 1.11.2004, 18:24:01 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:44 |