![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem. Jak zbadać wysokośc oto tej tabelki: Kod <TABLE border=0> <TR> <TD> TEKSDFGt1 <BR> TEKFGGSt1 <BR> TEKSt1 <BR> TEKSDFt1 <BR> TEKSDFGt1 <BR> </TD></TR></TABLE> Nie moge sobie z tym poradzić. Zawartośc tabalek jest generowana dynamicznie, i każda ma innąwysokość (height="***")... Myślałem, żeby dodać do tej tabelki jeszcze jedną kolumne, i w niej za pomoca funkcji imagecreate() stworzyć obrazek o szerokości 1 px i wysokości 100% tej tabelki, i wtedy odczytać wymiar tego zdjęcia... Tylko nie wiem, jak stworzyc obrazek o wysokości 100% tej tabelki... Czy da się cośtakiego w ogóle zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMO nie da się tego zrobić. Przecież wymiar tej tabeli będzie zależał od czcionki, a ta jest zależna tylko od użytkownika końcowego...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(matid @ 2004-10-31 20:32:41) IMO nie da się tego zrobić. Przecież wymiar tej tabeli będzie zależał od czcionki, a ta jest zależna tylko od użytkownika końcowego... Czcionka może się różnić, ale nie chodzi mi aż o takądokładność, moga być przybliżone wymiary... W tabelkach tych będą jeszcze zdjęcia i inne tabelki... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2003 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli określisz wysokość czcionki, odległość między liniami, obramowanie, odległość między komórkami i padding a następnie wszystko zsumujesz i wymnożysz, otrzymasz przybliżoną wartość.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:21 |