![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 30.03.2012 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem kod, który zanim zamieni aktualną date i IP w tabeli powinien ją pobrać i zapisać do zmiennej i/lub sesji, niestety kod nie chce działać.. kod który zamienia działa bez zarzutu...
KOD:
MOJE DODATKOWE PYTANIE DO KODU: która z zakomentowanych lub nie, części jest dobra - i mogę ich nie komentować? -------------------- Pomogłem? Wiesz co kliknąć w odpowiednim miejscu :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Zajrzyj do manuala i zobacz co robi mysql_query(). Bo wbrew temu co myslisz, to nie zwraca ani rekordu ani kolumny
2) Apostrofow nie uzywa sie do otaczania nazw kolumn -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 30.03.2012 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. To dlaczeog mysql_query(); zrwaca TOP5 przez takie coś?
Dobra, poczytam o tym jeszcze:D 2. W początkowej wersji nie było, ale zmieniłem, ponieważ pomyślałem, że w tym może być błąd :) - już w kodzie usunąłem :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1) Poniewaz tam gdzies dalej wkodzie robisz mysql_fetch_array, ktore to wlasnie dopiero odbiera rekordy z zapytania. W kodzie co tu masz, masz samo mysql_query, kapisz? To naprawde proste a wszytko dokladnie opisane w manualu.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
To dlaczego taki kod nie działał?
Ten post edytował Popek231 19.11.2013, 14:09:12 -------------------- Pomogłem? Wiesz co kliknąć w odpowiednim miejscu :)
|
|
|
![]()
|
|
$login_pass = mysql_fetch_array($wynik);
A skad ja mam niby wiedziec skad ci sie wziela zmienna $wynik? Wrozyc mam? Bo chyba gdzies przypisales do niej wynik mysql_query? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
wybacz, jakiś nie swój dziś jestem:D
jeśli hasło, login i status jest git to idzie dalej;) czyli dokładniej to:
--- czyli w sumie jest tam mysql_query(); ... ale w każdym skrypcie jaki szukałem na google jest właśnie to.. więc możesz mnie nakierować..? dzięki:) -------------------- Pomogłem? Wiesz co kliknąć w odpowiednim miejscu :)
|
|
|
![]()
|
|
Czyli co? Ten kod nadal ci nie dziala?
ZNaczy ze albo nie znalazl rekordu albo masz blad zapytania Bardzo pozytecznie wskazowki jak szukac bledu: Temat: Jak poprawnie zada pytanie Przeczytaj temat uwaznie i zastosuj sie prawie do wszystkiego -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
hmm... jednak miałem błąd w napisanym przeze mnie tekście...
zamiast $login_pass['lastlogin'], powinno być $login_pass['last_login'] - tak jak w bazie mam... moja wina.. :D wybacz:D dzięki za pomoc wszystkim :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:59 |