![]() |
![]() |
--Arczi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Robię licznik odwiedzin oparty o plik txt, w trzymam wszystkie ip.
zrobiłem takie coś na razie tylko, że mi to nie działa. Strpos() w pętli wykonuje się np. 3 razy, a if po za pętlom otrzymuje zawsze wynik ostatni od strpos. Czyli zawsze 3 tablice mi zwraca i to ją if sprawdza, a mi potrzeba tak zrobić żeby to działało. Kod <?Php $plik = "licznik.txt"; $fp = fopen($plik, "r"); $dane = fread($fp, filesize($plik)); $explo = explode('|', $dane); fclose($fp); $zlicz = count($explo); $twojeIp = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; echo "Twoje ip: $twojeIp<br />"; for($i = 0; $i < $zlicz; $i++){ $znajdz = strpos($twojeIp, $explo[$i]); } if ($znajdz === false){ echo "Ip jeszcze nie istnieje"; } else{ echo "Ip juz istnieje"; } ?> Pomoże ktoś? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
explode zwraca tablicę, a czy coś jest w tablicy możesz sprawdzić przy użyciu funkcji in_array, czyli po fclose($fp) wstaw warunek
Ten jeden warunek zastąpi cały Twój kod po fclose($fp) Ten post edytował glh 18.11.2013, 20:08:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:14 |