![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam problem, którego nie mogę rozwiązać już od dłuższego czasu może tutaj będzie ktoś w stanie pomóc. Mam gotowy formularz kontaktowy który działa bardzo dobrze jeśli wszystkie pliki znajdują się na moim serwerze... Problem jest w tym, że to ma działać i leżeć gdzie indziej. Docelowo mogą zostać dodane tylko pliki html, js ale php już nie. Czy istnieje jakaś możliwość aby zadziałał ten fragment kodu:
jeśli plik mail.php będzie leżał na innym zewnętrznym serwerze? Bardzo proszę o jakąś pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google: Cross domain ajax.
Ten post edytował markonix 17.11.2013, 20:41:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kombinowałem już z tym i nic niestety nie wychodzi. Ciągle nic się nie przesyła.
Zamieniałem kolejności bo nie wiem czy ma to jakies znaczenie. Wartości wpsisywałem w "" i bez tgo. Niestety ciągle nie mogę sobei z tym poradzić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy nie miałem potrzeby korzystania z wyżej wspomnianej technologii ale już na samym wstępie widzę, że nie korzystasz z "jsonp" tylko z "json".
|
|
|
![]()
|
|
też zmieniałem już na jsonp bo niedawno coś takiego znalazłem. Niesety co bym nie zmienił, co bym nie dodał ciągle to nie działa :/
|
|
|
![]()
|
|
Ogólnie skoro możesz edytować HTML to zamiast kombinować z AJAXem po prostu wyślij dane na stronę docelową bezpośrednio.
Zmień po prostu action w form na odpowiedni. |
|
|
![]()
|
|
To wyjście też nie jest najlepsze bo ominąłbym całą walidacje formularza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zresztą sprawdziłem jak to się zachowuje w takim przypadku i tez nie działa.
W konsoli pojawia mi się coś takiego "Zablokowano wczytywanie mieszanych treści aktywnych" i podana jest ścieżka dostępu do pliku php. Co to oznacza i która strona to blokkuje? Z tej co wysyłam czy tam gdzie jest wysyłane? |
|
|
![]()
|
|
Gdzie niby w takim rozwiązaniu pomijasz walidacje?
Tam gdzie formularz, tam walidacja.. |
|
|
![]()
|
|
Hmm... tak jak to aktualnie mam zrobione formularz zostałby wysłany i pola nie zostałyby sprawdzone przynajmniej tak ja to widzę. Ale i tak tego nie jestem w stanie sprawdzić bo w ten sposób też się nie wysyła bo coś jest blokowane :/
Choć z tego co widzę blokada taka jest tylko jeśli używa się firefoxa - w innych przeglądarkach jest ok co najwyżej trzeba zaakceptować jakiś komunikat. W firefoxie można tą blokadę wyłączyć no ale przyszła osoba która miałaby wysłać ten formularz tego robić przecież nie będzie :/ Walidacje problemem by nie była bo zrezygnował bym z jquery i użył po prostu html5. Ten post edytował marcinp1984 18.11.2013, 14:33:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:12 |