![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod jQuery Color Picker i chce aby zmieniał mi 3 rzeczy jak na razie kolor tekstu tła i belki menu
kod plugin u w html
kod mojej strony testowej css
reszta w pliku rar farbtastic.zip |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem to, ale musiałem dodac jedna linie w bibliotece. Cos te callbacki z manuala sie mi gryzły dla 3 inputów. Mozliwe ze jest normalne rozwiazanie tego problemu.
W pliku farbtastic.js w linii 241 dodałem:
W pliku html przed </body> wstawiłem: W sumie to troche hardcorowe rozwiazanie, ale mysle ze juz sobie dalej dasz rade ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolego trochę jaśniej bo ja to ciemna masa nie umiem tego połączyć
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat kolego trochę jaśniej bo ja to ciemna masa nie umiem tego połączyć Kurde obawiałem się tego ![]() Ok, juz wyjasniam. Dodaj ten kawałek kodu na samym dole pliku przed </body> Ten event wykonuje sie dla kazdej zmiany koloru kazdego z inputów. W 'data' dostajesz element (input) dla którego zmianiasz kolor oraz kolor (ten nowy, który ustawiłes) 3 inputy mają swoje id (#color1, #color2, #color3) Mozesz dopisac Te 'body' zamień sobie na swoje elementy. |
|
|
![]()
|
|
ok kolego doszłem do tego ale jest mały problem
CODE pobierz, plaintext <script> $(window).on("colorChanging", function(e,data){ if(data.el.attr("id") === "color1"){ // to zmieniamy kolor tła $(body).css("backgroundColor", data.c); // lub zmianiamy kolor tekstu if(data.el.attr("id") === "color2"){ dodałem to $(body).css("color", data.c); tu sunołem $(body).css bo styl mam w tym samym pliku } // itd }}) </script> ale jak wejdę w adres mam puste pola od koloru nie mogę go wybrać Ten post edytował avaster12 19.11.2013, 12:19:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:47 |