![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam postawiony portal na Joomla! i pewien problem... Przykładowo adres do wpisu wygląda tak: domena.pl/dzial/dzial2/item/17-adre-do-artykulu.html Po wpisaniu adresu np. domena.pl/dzial/dzial2/item/17-adre-do wyświetla mi się ten sam artykuł co pod pełnym adresem. Artykuł wyświetla się ponieważ (tak mi się wydaje) serder pobiera adres do ID artykułu, wyświetla artykuł i dodaj dalszą część url-a, która może wyglądać różnie Jak można wykonać przekierowanie lub zablokowanie indeksowania niepełnych adresów? Nie interesuje mnie przekierowanie każdego adresu z osobna na właściwą ścieżkę, gdyż zawsze można wygenerować url który będzie unikatowy. Artykuły wyświetlają się po ID artykułu, który w odnośniku podanym wyżej ID to 17. Proszę o pomoc, gdyż na prawdę nie wiem jak z tego wybrnąć. Jeżeli interwencja miałaby dotyczyć płatnej pomocy, też proszę pisać. Osoby, które są w stanie pomóc proszę o informację dotyczącą regułek w htaccess lub wtyczek które to zrobią... Jestem skłonny zlecić komuś przygotowanie odpowiedniej poprawki do mojego przypadku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:27 |