![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Chcę połączyć się z bazą mssqla za pomocą webserva... funkcja mssql_connect() wygląda tak: $myServer = "KOMPUTER\xxx"; $myUser = "root"; $myPass = ""; $myDB = "jakasbaza"; $dbhandle = mssql_connect($myServer, $myUser, $myPass) or die("Couldn't connect to SQL Server on $myServer"); $selected = mssql_select_db($myDB, $dbhandle) or die("Couldn't open database $myDB"); i pokazuje błąd: Fatal error: Call to undefined function mssql_connect() ściągnęłam SQLSRV30 i skopiowałam odpowiednie pliki, dodałam też linijki do php.ini. Anyone? ![]() Ten post edytował ma111 16.11.2013, 09:40:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpinfo() i zobacz, czy na pwno masz steowniki do MS SQL Server.
Poza tym jesteś pwna, że na MS SQL server jest uzytkownik root? (zawsze mi się wydawało, że tam jest SA) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja tam jest inna nazwa ale nadal to nie rozwiązuje problemu, w którym miejscu sprawdzić te sterowniki?
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz webserv z www.webserv.pl webserv 2.1 i powinno być dobrze
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:11 |