![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Używam na swojej stronie zabezpieczenia w postaci SSL'a, wszystko jest poprawnie skonfigurowane i działa dobrze, ALE mam problem z bannerami które wyświetlam na stronie. Użytkownicy mogą kupić reklamę w postaci baneru zazwyczaj nie ma możliwości użycie SSL'a w takim przypadku ponieważ po prostu tamtego strony go nie mają. Da się to jakoś ominąć/zabezpieczyć aby była zielona kłódka i brak monitu o niezabezpieczonej treści? Wiem, że mogę przerzucać bannery na swój serwer, ale czasem są to bannery które pokazują rożne statystyki więc nie mam takiej możliwości - musiałbym co chwila wrzucać banner od nowa, a i tak informacje były by nie aktualne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zmień linki do obrazków:
Tutaj lepiej by było jakbyś jako parametr podawał jakiś identyfikator, a faktyczny adres odczytywał z bazy danych. 2. Utwórz na swoim serwerze skrypt, który będzie działał jak proxy: Możesz w Google'u poszukać jak wykonać solidniejsze proxy, to jedynie przykład. Ten post edytował Crozin 15.11.2013, 16:38:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, z bazy już sobie dorobiłem, ale jest jakiś błąd składni w kodzie który mi podałeś, a dokładnie:
Mam tam wstawić jakiś typ? np.
Czy tak jak podałeś jest poprawnie, ale jest jakiś błąd w kodzie? Ten post edytował boro11 15.11.2013, 18:24:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś odczytać nagłówek Content-Type ze źródłowego serwera i przesłać dalej taki sam.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ponieważ funkcja ta jest dostępna w rozszerzeniu PECL HTTP. Tutaj rozwiązanie bez dodatkowych rozszerzeń: https://www.google.com/search?q=php+parse+h...93&ie=UTF-8 Ewentualnie możesz nawet użyć do tego celu wyrażeń regularnych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 15:25 |