![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z wyszukiwarką a właściwie, że nie działa... Joomla i własny komponent. Wyświetlam sobie tabelę z rekordami z bazy a powyżej mam wyszukiwarkę gdzie chciałbym znaleźć odpowiednie rekordy. Ma wyszukać tylko z jednej tabeli pomieszczenia: id_pomieszczenia, nr_pomieszczenia, opis. Nie działa też przycisk "czyść". Za każdym razem mam komunikat: " Brak danych spełniających podane kryterium". Podaję kod może ktoś mógłby pomóc:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Trudno zeby numer pomieszczenia oraz opis jednoczesnie spelnialo to samo kryterium wyszukiwania...... Naprawde nie widzisz roznicy miedzy "I" a "LUB" ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem na OR, ale dalej jest tylko komunikat " Brak danych spełniających podane kryterium"...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 45 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wypadałoby przefiltrować dane, które wprowadza użytkownik
2. Zmienna $warunek nie jest nigdzie łączona z $query, więc zawsze pobierana jest całość tabeli 3. Wykonujesz 2 razy to samo zapytanie nadpisując jedną zmienną w pętli
4. Ten warunek z brakiem danych to już zupełnie namieszany, skąd jest ta zmienna $i, strlen($warunek) zwróci true za każdym razem jak ktoś wypełni kryteria wyszukiwania. Powinieneś sprawdzić czy zapytanie zwróciło jakieś rekordy, jeżeli nie zwróciło żadnych to wtedy ten komunikat. |
|
|
![]()
|
|
No właśnie, coś nieźle pomieszałem i sam już nie wiem co...
Cytat Zmienna $warunek nie jest nigdzie łączona z $query, więc zawsze pobierana jest całość tabeli Formularz wyszukiwarki jest na górze strony. Poniżej jest wyświetlana tabela ze wszystkimi rekordami. A, że jest ich sporo potrzebuję wyszukać, ten który potrzebuję. Już działa. Wystarczyło dodać $warunek do zapytania:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2013 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, coś nieźle pomieszałem i sam już nie wiem co... Formularz wyszukiwarki jest na górze strony. Poniżej jest wyświetlana tabela ze wszystkimi rekordami. A, że jest ich sporo potrzebuję wyszukać, ten który potrzebuję. Już działa. Wystarczyło dodać $warunek do zapytania:
Niestety wciąż są jakieś błędy w wyszukiwarce:( Nie wiem, co z nimi robić(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:08 |