![]() |
![]() |
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć, Jak mogę wyświetlić zawatrość $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] i sprawdzić na czym użytkownik jest?
Kod $wykryj = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; if($wykryj == android){ echo "Wykryło androida"; } else{ echo "Wykryło pc"; Co wstawić za android, aby to działało. I dlaczego to mi nie zwraca żadnej wartości? Kod $wykryj = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
echo "User agent: $wykryj"; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serio, nie miałeś żadnego pomysłu na samodzielne wyszukanie tego? https://www.google.com/search?q=php+detect+...93&ie=UTF-8
|
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Na kompie zwraca mi ?, na telefonie z androidem Android Tablet, a powinno Android Phone. Coś tu jest źle?
Kod $ua = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
if (eregi('Android', $ua) && eregi('Mobile', $ua)) { $platform = "Android Phone"; echo "$platform"; } elseif (eregi('Android', $ua) && !eregi('Mobile', $ua)) { $platform = "Android Tablet"; echo "$platform"; } else { echo "?"; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
$ua wzraca ciąg z nazwą przeglądarki, systemu i jeszcze coś.
Jak ktoś ma tablet i iphona, bo ja nie posiadam, to proszę o wejście na tą stronę i napisanie tu co wzraca wam siąg UA. Platforms |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:39 |