![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z poniższego kodu otrzymuję błąd Fatal error: Using $this when not in object context in .. on line (przygotowanie zapytania do bazy)
Klasa
Odwołanie do klasy
Klasa połączenia z bazą
Popszperałem w sieci i znalazłem odpowiedź, że w metodach static zamiast $this używamy self:: więc zmodyfikowałem na
i wtedy błąd Cytat Parse error: syntax error, unexpected '->' (T_OBJECT_OPERATOR)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie masz require('connect.php'); w user.php ? btw ?> w plikach z samym php sie nie daje
![]() http://stackoverflow.com/questions/7298359...-and-properties ![]() http://www.php.net/manual/en/language.oop5.static.php#96402 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W statycznej metodzie odwołujesz się dynamicznie do $db. W ogóle musisz to jakoś inaczej zaprojektować bo w klasie User nie ma w ogóle użycia konstruktora... proponuje to wszystko przemyśleć. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie masz require('connect.php'); w user.php[/url] Require jest.
W statycznej metodzie odwołujesz się dynamicznie do $db. W ogóle musisz to jakoś inaczej zaprojektować bo w klasie User nie ma w ogóle użycia konstruktora... proponuje to wszystko przemyśleć. W klasie User mam zrobić kontruktora do połączenia z bazą? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 18:02 |