![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić skrypt Najwięcej Czytany. Jak macie taki skrypt i udostępnilibyście to proszę o odpowiedź w temacie.
I mam zrobiony plik txt tak Kod 4317986549274 & <a href="przyklad.php">przykład</a> 43520 & <a href="przyklad1.php">przykład1</a> 1436000 & <a href="przyklad2.php">przykład2</a> 1436000 & <a href="przyklad3.php">przykład3</a> ... To jak wybrać z tego pięć żędów o największych liczbach i jak wyświetlić kod który znajduje się obok liczby oczywiście kod tych pięciu największych liczb. I jeszcze jak do tego pliku przy otwarciu strony zwiększyć odpowiednią liczbę o 1? Proszę o pomoc i z góry dziękuję... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Przechodzisz wszystkie wiersze dając explode na znaku amperstand (&), następnie sort()... Reszta jest już oczywista...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem bardzo poczatkujacy wiec moglbym prosic adres stronki z wyjasnieniem co i jak sie uzywa to explode czy cos i sort... please
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki.. Ale to explode całe mam po angliku
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słuchaj. Dzisiaj są takie czasy, że jeżeli ktoś chce programować to chce czy nie chce nauczyć się angielskiego musi. Taki komputerowy dzieciak nawet z gier sie trochę uczy, jeżeli w szkole jeszcze nie miał. Pozatym jest strona http://słowniki.onet.pl i tłumaczysz sobie co trudniejsze słowa.
Żeby coś posortować to trzeba wgrać z pliku jego zawartość do jakieś tablicy. Może kup sobie najpierw jakąś książke do programowania w php. Na szczęście są one po polsku. Bo widać, że masz małe pojęcie o programowaniu, a książka naprawdę Ci dużo pomoże (o ile kupisz dobrą). Gdzieś na forum były podawane dobre książki do php (chyba w dziale php Początkujący). -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Nie mam kasy na książki... a na php kompletnie się nie znam... może ktoś mi jeszcze pomoże
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche to moze byc "chamskie" ale skoro nie znasz php i jak widać nie masz zamiaru się go uczyć (to zle bo po angielsku, to zle bo ksiazki drogie, to zle bo ty chcesz gotowy kod) to na chol..ere koniecznie musisz wstawiac jakies bajery do siebie na stronke?
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Ale ja sie chce nauczyć php. Nic takiego nie powiedziałem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2003 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zacznij czytać:
php.pl php5.pl php.webinside.pl php.webhelp.pl ygerg.com strefaphp.net phpsolmag.org/pl/ Potem: php.net zend.com sitepoint.com google.pl -> php Podstaw nauczysz się z polskich stron napewno, a jak zaczniesz czytać zagraniczne, więcej rzeczy stanie się jasnych, a nam udowodnisz, że chcesz się uczyć. Trochę własnej inicjatywy. |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wejść wreszcie na strony podane powyżej i poczytać o obsłudze plików
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ADeM @ 2004-10-31 14:49:46) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uzyj bazy mysql i inkrementacji, pozniej wszystko posortuj zapytaniem. |
|
|
![]()
|
|
oj mysql
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
jak nie sort to asort
ps zeby sortowac musisz wrzucic te dane do tablicy jak dobrze pamietam -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ADeM @ 2004-11-01 20:58:50) oj mysql ![]() nie umiesz? naucz się ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ADeM @ 2004-11-01 20:58:50) oj mysql ![]() I tak musisz gdzies te dane trzymac, wiec albo w pliku, albo w bazie. Masz to forum, jest manual, wszystkiego mozna sie dowiedziec bez problemu. |
|
|
![]()
|
|
Dobra... zamknijcie temat bo i tak tego nigdy nie zrboie... za trudne...
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2003 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli za trudne jest czytanie, to lepiej zrezygnuj z programowania, tworzenia www...
chodzenia do szkoły, poznawania literatury, oglądania Wiadomości (lub Faktów, jak kto woli) a dokładniej rzecz biorąc to z prawie wszystkiego. Człowieku! Wysil się troche! Sortowanie tablic masz chyba na bastek.zwa.pl. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
-------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:26 |