![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam problem z napisaniem skryptu wyświetli dane z dwóch tabel. Chodzi mi o coś takiego że robie programik do testów i chciałbym aby skrypt wyświetlił pytanie zapisane wcześniej w bazie oraz aby wyświetlił odpowiedzi (w postaci pól wyboru) do tego pytania. Mam tabele Pytyania i tabele Odpowiedzi. W tabeli Odpowiedzi znajduje sie Id pytania, do każdego pytania przypisane sa cztery odpowiwedzi. Chciałbym aby wybierając odpowiednie pytanie pojawiały sie wszystkie odpowiedzi do tego pytania w postaci pól wyboru. Następnie po wybraniu dowolnej ilość odpowiedzi zapisywane jest to do kolejnej tabeli. Do tej pory udało mi sie stworzyć cos takiego:
Nie bardzo wiem jak zmodyfikowac ten skrypt aby wyświetlał dane w taki sposób jaki pisałem wyżej. |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu po while nie ma { ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie wiem dlaczego nie ma po while { , jakoś nie zwróciłem na to uwagi.
To co jest napisane w skrypcie działa więc nie przyglądałem się temu za bardzo. Mam większy problem ze zrobieniem tego co pisałem wyżej. Nad tym sie cały czas głowie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtedy powinien wybrać pytanie odpowiedzi do niego. Jeśliby nie poszło, to sprawdź, czy przy łączeniu nie powinno być
Ten post edytował Vertical 30.10.2004, 20:01:08 |
|
|
![]()
|
|
Po wielu próbach udało mi sie zrobić coś takiego:
Tylko znowu jest problem bo nie pobiera żadnych danych z tabeli Odpowiedzi. Wyświetl tylko pola checkbox i tyle.Nie pokazuje danych. Wyświetla tyle checkbox-ow ile jest wszystkich odpowiedzi w bazie. A powinno wyswietlic tylko tyle ile jest przypisane do danego pytania. Z pytaniami wszystko jest ok. Nie wiem jak to przerobic aby wyswietlal danez tabeli Odpowiedzi ![]() Ten post edytował huka 2.11.2004, 13:45:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 19:38 |