Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Zaprojektowanie menu
Nivelis
post 10.11.2013, 14:49:08
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Usiłuję zaprojektować menu w tym stylu:
http://bankfotek.pl/image/1607963.jpeg

Na czym polega problem? Najłatwiej byłoby mi to zaprojektować w GIMPie dla szerokości 1920px, później pociąć i zakodować do HTML/CSS. Problemem w tym wypadku są mniejsze rozdzielczości. Jakimś rozwiązaniem byłoby przycięcie menu do 1024px a bokami puścić te mało znaczące "kreski". Niestety nie dość, że kiepsko to wygląda na widescreenie to ciężko mi się upchać z wszystkimi elementami na tak małej powierzchni. A wmoże to jakoś "narysować" w czymś rodzaju canvas/jquery ?

Jakieś pomysły? smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
kamil4u
post 10.11.2013, 15:01:03
Post #2

-----

Menu jest bardzo ważnym elementem na stronie, lepiej zostawić je niezależne od JS. Ale może przygotuj 2 wersje, statyczne w rozdzielczości 1024px i dynamiczne dla ludzi z JS - tak można to wykonać w canvas.

Ew. można się bawić z CSS3, ale moim zdaniem będzie to przerost formy nad treścią.

Zastanów się też czy na pewno nie może zostać to w szerokości 1024px - naprawdę wygląda to tak źle?

Jeszcze inna wersja to przygotowanie menu pod różne rozdzielczości osobno i zastosowanie: Media Queries

--------------------
+Quote Post
Nivelis
post 10.11.2013, 16:33:07
Post #3

-----

Dzięki za szybką odpowiedź! No chyba nie ma wyjścia, przygotuję wersję pod 1024px i większe rozdzielczości przy pomocy Media Queries. Z Canvas na razie nie chcę się bawić bo nie znam tej technologii i jeśli to nie jest konieczne to nie mam czasu uczyć się jej specjalnie na potrzeby tego projektu smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:07