![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę prostą wyszukiwarkę lecz natknąłem się na problem. Mianowicie w mojej wyszukiwarce użytkownik może wyszukać oferty min
Miejsce startu : państwo - miejscowość - kod pocztowy Miejsce docelowe : państwo - miejscowość - kod pocztowy Dodatkowe info: nazwa firmy - id ogłoszenia - rodzaj ładunku - rodzaj transportu Mam problem ponieważ chciałbym uniknąć ton kodu typu itp czyli wypisywania i sprawdzania każdego po kolei od wypisania wszystkich i stworzenia zapytania po wypisanie tylko dwóch czyli jednego państwa i drugiego. Myślę nad pętlą tylko jak zrobić żeby w pętli sprawdzał które dane zostały wpisane przez użytkownika potem zapytał o nie w bazie która zawiera dwie tabele jedna to table1 która zawiera miejsce startu oraz docelowe a druga table2 która zawiera dodatkowe info. Wiem że moge skorzystać z UNION lecz jak nie wiem jak uporać się z początkiem . Użytkownik nie ma wymogu wybrania wszystkich opcji może jedynie wybrac 2 państwa. Pomocy... Pomoże ktoś? Ten post edytował nikestylex7 10.11.2013, 12:35:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 23:14 |