![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyższy kod działa prawidłowo. Znajduje avatar i jeśli atrybut ALT zgadza się z którąś z nazw w tablicy "lista", to przenosi cały post do innego diva. Dzięki temu nie widzę postów od osób których nie lubię. A inne zostają. Bardziej jednak zależy mi na tym, by widzieć posty tylko od osób które lubię, a wszystkie inne ukryć. W tym celu zmieniłem:
na
Zupełnie nie rozumiem czemu zamiana "==" na "!=" sprawiła że teraz każdy post jest przenoszony, a nie tak jak chciałem, tylko te które mają inną wartość ALT, niż ta z tablicy "lista". Tym bardziej że operator "==" działał prawidłowo. Ten post edytował thrawn1986 9.11.2013, 09:42:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Odrobina logiki sie klania..... Masz liste i po niej iterujesz. Jesli cos pasuje do aktualnego elementu iteraji, to cos robisz.
Czyli zalozmy ze masz 10 elementow na liscie, dla ulatwienia niech to bedą elementy o kolejnych wartosciach 1,2,3,4,.....10. Porownujesz do kazdego z elementow wartosc 5. No i wkoncu przy ktorejs tam iteracji wartosc 5 bedzie sie zgadzala, a przez inne iteracje bedzie sie nie zgadzala. Robisz teraz na odwrot i robisz cos gdy sie nie zgadza. No a przeciez dla wartosci 5 nie zgadza sie az 9 elementow z listy, wiec zawsze choc raz warunek sie spelni i zrobisz co miales zrobic co w praktyce przelozy sie, ze zawsze cos sie nie zgadza. Proste i logiczne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I używaj raczej:
!== === Zalecane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Faktycznie tak nakazuje logika. Przerobiłem skrypt i teraz działa, ale częściowo. W przypadku na którym testowałem są: 4 posty należące do Kotek 1 post należący do Misio 0 należących do Piesek 5 należących do innych użytkowników.
Skrypt najpierw przerzuca wszystkie posty do elementu który ma być ukryty (p), a następnie te które chce zobaczyć do elementu (n).
Efekt jest taki: 2 posty należące do Kotek trafiły tam gdzie chciałem. Najpierw do "p", a potem do "n". (poprawnie) kolejne 2 posty należące do Kotek trafił do elementu "p", ale się nie przeniosły do "n". (niepoprawnie) 1 post należący do Misio trafił tam gdzie chciałem. "p", a potem "n". (poprawnie) Nie rozumiem czemu tak wybiórczo został potraktowany Kotek. Ten post edytował thrawn1986 9.11.2013, 12:48:50 |
|
|
![]()
|
|
raz robisz parentNode 4 razy a raz 5 razy, choc za kazdym razem lecisz po tym samym elemencie a potem znowu sie dziwisz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
=== oraz !== nie ma tutaj znaczenia |
|
|
![]()
|
|
raz robisz parentNode 4 razy a raz 5 razy, choc za kazdym razem lecisz po tym samym elemencie a potem znowu sie dziwisz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dlatego, że pierwsza pętla wrzuca wszystkie elementy do jeszcze jednego diva, jak chcesz, mogę to zmienić na:
Są cztery (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) === oraz !== nie ma tutaj znaczenia Wiem. Dlatego przerobiłem skrypt. Tworze dwa nowe divy. Najpierw wszystko przerzucam do diva o id "smietnik". Skrypt to robi bez problemu. Przenosi wszystko tak jak chciałem. A potem porównuje te które się pokrywają z tablicą i przerzucam do diva o id "niesmietnik" Wszystko działa idealnie, tylko że z 5 elementów, przerzuca mi tylko 3 (na innych podstronach również tylko 3 i ani jednego więcej). Najdziwniejsze jest to, że są cztery identyczne elementy o ALT kotek, a skrypt przenosi z diva "smietnik" tylko dwa. Na logikę powinno być wszystko albo wcale. Ten post edytował thrawn1986 9.11.2013, 23:39:50 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdz czy wchodzi ci do IFow. Jak wchodzi do wina przenoszenia, jak nie wchodzi to sprawdz czemu nie wchodzi. To jest proste debugowanie
|
|
|
![]()
|
|
Wyniki testu:
Inną sprawa jest, że gdy zamienie:
na przykładowe:
Wszystko działa dobrze. !? Ten post edytował thrawn1986 12.11.2013, 18:02:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:34 |