![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niemoge pobrać danych z MySQL i wyświetlić ich w skrypcie ponieważ php generuje błąd:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\strona\komputery\grupy.php on line 6 Czy ktoś mógł by napisać dlaczego nie moge tego zrobić? Gdzie tkwi błąd? Próbowałem już też z mysql_fetch_row(), wynik był ten sam. Jeżeli mógł by ktoś wstawić gotowy skrypt który pobiera dane z bazy danych i je wyświetla był bym bardzo wdzięczny. Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nieprzedstawiłeś swojego kodu, dlatego niemoge powiedzieć ci co ty tam masz źle. ten błąd jest generowany gdy zapytanie do bazy danych jest niepoprawne. ja mam taki skrypt do zapytań:
connect.php samo zapytanie:
i dalsze operacje na danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taki blad zazwyczaj znaczy niepoprawne zapytanie, wiec sprawdz sobie dokładnie kod SQL, moze np. cudzysłowu albo przecinka brakować.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki śliczne za podpowiedzi, dzisiaj się za to zabieram i poinformuje co i jak mi poszło (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jeżeli nadal nie uda mi sie nic zrobić to tym razem załączę cały kod.
Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2004 Skąd: Wałcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj fragment skryptu, to może nie być wcale Twój błąd... już kilka cudów w php znalazłem, nawet takich które nie powinny chodzić a chodzą i co ciekawe parser ich nie wychwytuje
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:17 |