![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, czy wie ktoś może dlaczego phpBB uparcie zmienia mi kodowanie tak, że nie ma polskich znaków??
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
sproboj zmienic w meta :-) i powino byc ok
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... przeszukałem chyba wszystkie pliki z szablonem (mam szablon RPG, z http://www.phpbb.pl) i nigdzie nie mogłem znaleść jaki to plik. Jak biorę "Pokaż źródło" to mi pokazuje kodowanie iso-8859-1, chociaż w lang_main.php ustawiłem na iso-8859-2 (i to dla 2 języków)
Ten post edytował MoD 31.10.2004, 19:39:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... overall_header.tpl w którymś z górnych wierszy jest deklaracja znaków (przynajmniej być powinna), w momencie gdy powinno zostać wpisane kodowanie następuje odwołanie do systemu szablonu, dotyczące owego kodowania.
W SubSilver 4-ta linia (sprawdziłem), w NoseBleed też. Ja zmieniłem po prostu odwołanie na najzwyklejszą w świecie deklarację polskich znaków. Jeśli to nie poskutkuje to może ustawienia serwera coś szwankują. Mam nadzieję że rozumiesz ten mój bełkot :/ PS. spróbuj pewnego pięknego razu po prostu testowo zmienić szablon (na subSilver na przykład) i zobaczyć jak tam będzie wyglądała sprawa znaczników. -------------------- pozdrawiam
wojtek obst wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX |
|
|
![]()
|
|
Dzięki sirrus, dokładnie 4 linia, wstawione na chama iso-8859-1, zmieniłem na iso-8859-2. Jeszcze raz dzięki!
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:13 |