![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje możliwość drukowania standardowym skryptem JS
Z pominięciem wysłania pliku do drukarki? Z systemu drukuje dużo rachunków i jest to po prostu uciążliwe. PHP i stworzenie osobnych arkuszy dla drukarki odpada, tak samo jak tworzenie PDF. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to znaczy drukowanie z pominięciem wysłania pliku do drukarki?
Ten post edytował com 5.11.2013, 23:49:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po kliknięciu na link z tego skryptu otwiera się w przeglądarce jeszcze jedno okno z podglądem wydruku. Dopiero kliknięcie w nim drukuj wysyła tekst na drukarkę.
Chodzi mi o pominięcie tego - klikam w link, zawartość strony do której ten prowadzi drukuje się automatycznie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to jest zaimplementowane, ponadto każda przeglądarka wykonuje to inaczej jak widać bo ja mam co innego
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Słowo nie da się jakoś do mnie nie przemawia.
Znalazłam http://stackoverflow.com/questions/1103607...ntdialog-in-ie9 ale to nie działa pod innymi przeglądarkami (swoją drogę pod IE też nie). Do firefoxa jest jakiś dodatek (też js) który ponoć ma omijać potwierdzenie wydruku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bezpośrednie drukowanie jest raczej niemożliwe z tego względu, iż wyobraź sobie, że masz podłączoną drukarkę na stałe do pc, serfujesz sobie po necie a tu nagle wydruk 99999 ston nie wiadomo skąd
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 10:53 |