![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki kod:
Następnie wyświetlam w pętli wyniki z bazy danych:
Chodzi o to, że jak kliknę w button "KUPUJE" tylko przy 1 wyświetlonym wyniku, to prawidłowo wykonuje AJAXA. Drugi, albo kolejny wyświetlony w pętli wynik i przy nim "KUPUJE" nie powoduje żadnej reakcji. Jak zrobić, żeby AJAX czytał te dane: <input type="button" id="button2" value="KUPUJE" /></td> <input type="hidden" name="id" value="'.$gielda['id'].'" /> stosownie do każdego wyświetlonego w pętli wyniku? Ten post edytował Wishermil 5.11.2013, 21:14:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem!!!
To jak sugerowałbyś to zamienić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wykonuje się tylko raz ![]() No i tak ma byc.... toz to jest kod, ktory ma sie wykonac po zaladowaniu strony i on ma sie wykonac tylko raz. Problem lezy gdzie indziej, a konkretnie tutaj: $("#button2").click(function() bardzo czesto popelniany blad, gdzie ludzie generuja cala mase przyciskow o tym samym ID a potem sie dziwią, ze dziala tylko pierwszy.... ID to ID, ma byc unikalne dla kazdego elementu a nie takie samo. Zamiast dla przycisku nadawac ID nadawaj mu klase button2 a potem wystarczy: $(".button2").click(function() Musisz jednak jeszcze zmodyfikowac kod funkcji, ktora pobiera dane dla ajax, by pobierala dane z inputow, ktore są przy danym przycisku kupuje ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Usiądę do tego pod wieczór - dzięki za wskazówki.
Czyli pierwsza czynność, to zmienić: <input type="button" id="button2" value="KUPUJE" /> na <input type="button" class="button2" value="KUPUJE" /> ![]() Dobrze zrozumiałem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak. Potem zamienic
$("#button2"). na $(".button2"). A jeszcze potem kod tego co jest w $(".button2").click ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie - teraz oba buttony reagują, jednak nie mam bladego pojęcia jak to dalej rozwiązać. To wnętrze funkcji.
$(".button2").click Ktoś byłby gotowy mi pomóc? Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? |
|
|
![]()
|
|
W click jQuery(this) odnosi sie do kliknietego buttona. Majac jQuery(this) dobierasz sie do pierszego TR. Majac pierwsze TR robisz FIND i znajdujesz interesujace ci inputy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:51 |