![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
postanowiłem poprosic Was o pomoc ponieważ sam nie jestem w stanie sobie z nim poradzić. Posiadam gotowy szablon strony, takiej coming soon page, dla Was raczej nic skomplikowanego. Na stronie mieści się miejsce do wpisania swojego adresu e-mail i obok guzik "Subskrybuj". Kłopot polega na tym że po wpisaniu maila i wciśnięciu owego guzika nic się nie dzieje, brak reakcji. Otworzyłem notatnikiem plik index.html, i owszem widnieją tam zapisy które powinny się wyświetlić po wciśnięciu guzika jak np. Dziękujemy za zostawienie adresu e-mail. itd. Znalazłem taki zapis: The requested URL /subscribe/contact.php was not found on this server. I sprawdziłem, że w katalogu /subscribe/ rzeczywiście nie ma takiego pliku, co mnie dziwi że szablon jest niepełny, bo poza tym wszystko pięknie chodzi. Czy wie ktoś może jak stworzyć taki plik i co powinno w nim być aby to działało? Lekko orientuję się w języku HTML, ale nie na tyle żeby wiedzieć jak poradzić sobie z takim problemem. Owy szablon mogę oczywiście podesłać na maila. Bardzo dziękuję. Pozdrawiam Marek Ten post edytował potapala 5.11.2013, 20:27:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest gotowy szablon, czyli wypełniony przykładową treścią i przykładowymi linkami, przyciskami etc. Zatem więc przycisk też jest "dla picu" i musisz go zmodyfikować.
Jeśli nie ma pliku dodawania adresu e-mail do subskrypcji, to owy plik należy napisać, a to już php a nie html. Znajdź odpowiedni kod, poszperaj, poszukaj jak to "ugryźć", bo my tylko możemy nakierować, a nie dać gotowca ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaję sobie sprawę, że to pewnie nie jest nic trudnego, z tym że znam tylko podstawowe komendy w języku HTML.
W katalogu /subscribe/ mam dwa pliki: 1) contact_form (w rozszerzeniu .js) 2) jquery.min (.html) W pliku contact_form jest następujący zapis: $(document).ready(function(){ $("#ajax-contact-form").submit(function(){ var str = $(this).serialize(); $.ajax({ type: "POST", url: "subscribe/contact.php", data: str, success: function(msg){ $("#note").ajaxComplete(function(event, request, settings){ if(msg == 'OK') // Message Sent? Show the 'Thank You' message and hide the form { result = '<div class="notification_ok">Your message has been sent Succesfully. Thank you!!!</div>'; $("#fields").hide(); } else { result = msg; } $(this).hide(); $(this).html(result).slideDown("slow"); $(this).html(result); }); } }); return false; }); }); Tylko nie wiem co z tym zrobić. Natomiast w pliku index.html strony głównej jest m.in. zapis: <!-- SUBSCRIBE Start ================================================== --> <div class="count-subscribe"> <div class="container-narrow"> <div class="row-fluid"> <div class="span6"> <div class="com-text"> <h1> Coming Soon </h1> <p> Our Website Is Almost Ready For You. </p> </div> </div> <div class="span6"> <div class="count-form"> <form id="ajax-contact-form" action="java script:alert('success!');"> <fieldset class="info_fieldset"> <div id="note"></div> <div id="fields"> <input class="textbox" type="text" name="email" value="" placeholder="Enter Your Email To Subscribe" /> <input type="submit" value="Notify me" /> </div> </fieldset> </form> </div> </div> </div> </div> </div> Może to trzeba jakoś połaczyć, coś gdzieś zmodyfikować? Nie wiem jak to się do siebie ma. Dziękuje Ten post edytował potapala 5.11.2013, 20:56:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1) contact_form (w rozszerzeniu .js) 2) jquery.min (.html) No chyba jednak na odwrót ![]() skoro tego pliku nie ma to znaczy że masz niekompletny "gotowiec" i musisz sobie samemu go stworzyć, a to co będzie robił plik contact.php zależy od Ciebie wiec my Ci za bardzo pomóc nie możemy, co najwyżej zlec to komuś i Ci to napisze... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:37 |