![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod
Kod while ($dane = mysql_fetch_assoc($wynik)) { $kill = '<b>Zabójstw:</b> '.$dane['kills'].'<br />'; $death = '<b>Śmierci:</b> '.$dane['deaths'].'<br />'; } I potem to sobie wywołuje w szablonie {$kill} , ale nie wiem jak to zrobić Kod echo '<b>Ranga:</b>'; if($dane['level'] != 0) { echo'<b>Admin</b><br />'; } else { echo'<b>GRACZ</b><br />'; } Na ten sposób co mam wyżej żebym mógł wywołać w szablonie, bo jak dam w echo to mi poza styl wychodzi. Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo rozumiem co ci poza styl wychodzi? Pokaz jak to zrobiłeś a nie pokazujesz sposób
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostszym sposobem jest switch:
A najlepszym rozwiązaniem jest napisanie klasy/funkcji słownika. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co znaczy, że nie wyszło? Na pierwszy rzut oka wygląda ok
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd
Kod Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/p335805/public_html/o.php on line 66 Kod Kod switch ($dane['crew_level']) { case 3: $ranga = '<b>Ranga: <font color="red">Head Admin</font></b><br />'; break; case 2: $ranga = '<b>Ranga:<font color="blue">Admin</font></b><br />'; break; case 1: $ranga = '<b>Ranga: <font color="green">Moderator</font></b><br />'; break; case 0: $ranga = '<b>Ranga: <font color="black">Gracz</font></b><br />'; break; } } } eval("\$podstr = \"".$templates->get("o")."\";"); output_page($podstr); ?> ?> - 66 linijka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz domknąć rozpoczęty warunek, czyli dodać }
Nie wiem jak wygląda cały kod, bo podałeś same skrawki kodu, ale przypuszczam, że musisz domknąć właśnie if(isset($_GET['nick'])) |
|
|
![]()
|
|
I wszystko jasne, dzięki.
![]() Tak mam w stylu. Kod <td class="trow2 post_content" style="padding-left: 30px;">
<table> <tr><td align="center"> <form action="o.php" method="get"> <input type="hidden" name="p" value="0" /> Nick: <input name="nick" value="" size="20" style="width: 100px;" type="text"> <br /><br /> <input name="generuj" value="Dalej" type="submit"> </form> </td></td></tr> </table> Ten post edytował onelife 5.11.2013, 06:24:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba nie jest najlepsze rozwiazanie, ale zobacz.
aaa i moim zdaniem miałes o jeden znacznik </td> za dużo. Dodatkowo zmieniłem sposób wysyłania danych z formularza. Zwróć uwagę że użyłem tam tablicy POST Poczytaj o POST i GET Ten post edytował kosmos 5.11.2013, 09:05:29 |
|
|
![]()
|
|
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/p335803/public_html/o.php(62) : eval()'d code on line 26
|
|
|
![]()
|
|
Skąd mamy wiedzieć co masz w 26. linii?
|
|
|
![]()
|
|
Fakt. o.php:
Kod case 0: $ranga = '<b>Ranga: <font color="black">Gracz</font></b><br />'; break; } } } } eval("\$podstr = \"".$templates->get("o")."\";"); output_page($podstr); ?> eval("\$podstr = \"".$templates->get("o")."\";"); output_page($podstr); to jest 26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
|
|
|
-onelife8- |
![]()
|
Goście ![]() |
dalej to samo ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poco to
i co to ma robić? Po pierwsze jak już: http://us3.php.net/eval i patrz przykład Po drugie Cytat Caution
The eval() language construct is very dangerous because it allows execution of arbitrary PHP code. Its use thus is discouraged. If you have carefully verified that there is no other option than to use this construct, pay special attention not to pass any user provided data into it without properly validating it beforehand. |
|
|
-onelife8- |
![]()
|
Goście ![]() |
Trzymam w tym szablon. W takim razie czym to mogę zastąpić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-onelife8- |
![]()
|
Goście ![]() |
po dodaniu
Kod echo $templates->get("o"); jest taki efekt że sa tylko napisy {$headerinclude} {$metag} {$header} Panel Nick: {$Wyswietlskina} {$nickgracza} {$ranga} {$death} {$skins} {$score} {$kill} {$footer} bez echo,pusta strona. |
|
|
![]()
|
|
no pokaż cały kod albo jakiego szablonu używasz?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:12 |