![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mówię z góry że przeszukałem bardzo dużo wątków niestety żadna odpowiedź mi nie pomogła. A oto jaki mam problem KOD: ZAZNACZ CAŁY Kod div#main_bg{ margin:0px auto; width: 980px; text-align:left; /* background:url(../images/klatka.JPG) bottom;*/ } div.banner1{ background: #FFF url(../images/banner1.jpg) top center no-repeat; } jest to fragment kodu css templatki w joomla. Chodzi mi aby umieścić banner1.jpg nad klatka.JPG, ale niestety wszystkie próby upadają na panewce(tzn cały czas klatka jest nad banerem) i nie wiem jak to ominąć:/ Zapewne chodzi o dziedziczenie ale nie jestem aż tak dobry w css, aby samemu to ogarnąć:/ Może Wy macie jakieś propozycję? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez kodu html jest mi trudno powiedzieć cokolwiek, bo jeśli chcesz zastosować 2 background na jednym divie to tak nie działa poczytaj o multiple backgrounds
Ten post edytował Qss 4.11.2013, 13:36:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co patrzę w kod to jest ten kod
Dzięki za odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w sumie to moja wina bo nie przeczytałem do końca tematu i kod faktycznie potrzebny nie jest mogę odesłać tylko tutaj http://www.css3.info/preview/multiple-backgrounds/
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki Multibackground to coś czego potzrebowałem:)
Pozdrawiam Ten post edytował seba766 4.11.2013, 14:23:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:01 |