![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 4 Dołączył: 7.11.2012 Skąd: Połaniec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem i szukam rozwiązania i nie wychodzi tak jak bym chciał
fomularz zachowuje się tak http://jsfiddle.net/wP2gk/ przykładowy adres teraz jest chodzi mi o to że jeśli istnieje jakiś adres to formka bedzie rozwinięta jeśli pusto to zwinięta adres bedzie sobie pobierało i sprawdzało z tablicy czy to bardzo skomplikowane czy to co zrobiłem da się w miare wykonać czy potrzebne jest sporo przeróbek ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$("#formularz").hide();
Po co w js chowasz na dzien dobry formularz? W php generujac diva nadaj mu style display:none; gdy formularz nie ma danych i po sprawie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 4 Dołączył: 7.11.2012 Skąd: Połaniec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to by w połowie działało ale jesli adres jest pusty niechce sie pojawic form :/ po kliknieciu w adres przy okazji jak te br w formie wywalić ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() DIVA z formem masz generowac caly czas, niezaleznie, czy cos jest czy nie jest...... Czytaj ze zrozumieniem. W przypadku gdy nic nie ma, to dla DIV masz jedynie dodac style="display:none;" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
bez osadzienia go w if
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i czy da sie to jakoś uprościc czy musze echo ciągle dawać np . wrzucić html jako htmla ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat mogłbyś podać kawałek przykładowego kodu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj, czy to wszytko jest naprawdę takie trudne dla was, czy po prostu myśleć się nie chce? up albo ja źle zrozumiałem autora albo w tym wypadku to tak powinno być: lub tak jak napisałeś ale wtedy: ![]() down żeby już nie pisać kolejnych postów, to owszem krzepiące że tak wierzysz w naszych forumowiczów, ale już nie pierwszy raz się spotykam na tym forum ty zresztą tez ze jak nie damy na tacy to nie wezmą ![]() Ten post edytował com 30.10.2013, 17:12:23 |
|
|
![]()
|
|
Cytat up albo ja źle zrozumiałem autora albo w tym wypadku to tak powinno być: [PHP] pobierz, plaintext echo 'aaaaaaa'.(empty($cos) ? 'style="display:none;"' : '').'blabla'; lub tak jak napisałeś ale wtedy: [PHP] pobierz, plaintext echo 'aaaaaaa'.(!empty($cos) ? '' : 'style="display:none;"').'blabla'; 1) Pisalem na szybko 2) Chcialem pokazac jak to sie robi, a nie jak to sie robi dokladnie 1+2 = 3 - liczylem na inteligencje autora, ktory pozyskaną wiedze uzyje juz wlasciwie w swoim kodzie ![]() Tak czy siak masz racje: powinno byc odwrotnie ![]()
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki o to chodziło dokładnie
dopiero się uczę dlatego też kożysztam z przeczkola <div id='formularz' <?php if(empty($adres)){ echo 'style="display:none;"';}?> > w zasadzie ta linijka mi pomogłą wcześniej wywalało mi błąd troche inaczej to robiłem ![]() już bedę wiedział dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:23 |