![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Na wstępie chciałbym prosić o wyrozumiałość oraz "nieszydzenie" z mojego kodu ![]() Wszystko działa poprawnie ale mam wrażenie że można tu dużo zmienić, więc proszę doświadczonych programistów o jakieś wskazówki dla początkującego ![]() Dodam jeszcze że mój cel nie do końca został zrealizowany, ponieważ chciałem aby wiadomość wyświetlała się użytkownikowi np. 'Tytuł powinien zawierać minimum 1 znak będący...' ale nie kasowała wcześniej wpisanej zawartości w formularzu. Niestety moja nieudolna metoda wykonania tego kodu odświeża stronę po komunikacie i kasuje wszystko. To mój plik klasa.php
To część kodu do mojego index.php:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to tak bez przeładowywania zainteresuj się technologią AJAX
![]() Skoro dopiero się uczysz to od razu przerzuć się na mysqli albo PDO bo lada moment mysql_* zniknie z php raz na zawsze... co do statusu to jak już tak bardzo chcesz to zrób sobie z tego jeden array : zmiana statusu to np:
i wtedy zamiast:
mam po prostu:
Ponadto napisałbym funkcje dla preg_match skoro tylko zmieniasz zakres znaków i content ![]()
why?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wszystko działa poprawnie Ten fragment wygląda podejrzanie:
Nie powienieneś zastosować tutaj && zamiast &? Nawet jeśli w tym przypadku Ci to działa to (sądząc po komentarzu) raczej chodziło Ci o &&. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obiektówki można dołączyć więcej. Jedna metoda walidacji z parametrami jaki wzór w preg_replace ma sprawdzić i zmienną do sprawdzenia. Potem tylko $wpis->walidacja($pattern,$zmienna). Zwracasz true, jeśli jest ok i działasz dalej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za pomoc
![]() A co do && to faktycznie pomyliłem się, ale jakimś cudem działa tak jak jest ![]() No i szczególnie dziękuje za podpowiedź z użyciem opcji array. Uporządkowało mi to sporą część kodu. Ten post edytował poramancza 30.10.2013, 18:21:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 10:15 |