![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Analizuję od godziny i nie mogę znaleźć przyczyny, dlaczego wpis nie jest dodawany do bazy, a komunikat się wyświetla.
*Struktura bazy: wpis: `id` int(11) | `user_id` int(3) | `title` char(50) | `content` text | `data` date *Połączenie z bazą jest. *Zmienne post oraz z sesji poprawne *Błędów żadnych nie wywala Może ktoś rzuci świeżym okiem i od razu wychwyci ![]()
Ten post edytował Turson 28.10.2013, 18:12:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do zapytań INSERT, UPDATE, DELETE używany exec, a nie execute
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale ja napierw binduję
![]() @down Lajtowo ![]() Ten post edytował Turson 28.10.2013, 18:29:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ahhh wybacz. Kolejny przykład, że jeszcze wiele muszę się nauczyć.
Jeszcze raz sorki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat dlaczego wpis nie jest dodawany do bazy, a komunikat się wyświetla. Dziwne pytanie.... komunikat sie wyswietla, bo go wyswietlasz bezwarunkowo, niezaleznie czy sie dodalo do bazy czy nie.... nie sadziszz, ze komunikat o dodaniu powinienes wyswietlac dopiero jak sie poprawnie doda? Do tego sluzy IF. A jak sie nie doda poprawnie, to nalezy wyswietlic blad bazy, a wowczas dowiesz sie, czemu sie nie dodalo.... takie tam podstawy podstaw... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziwne pytanie.... komunikat sie wyswietla, bo go wyswietlasz bezwarunkowo, niezaleznie czy sie dodalo do bazy czy nie.... nie sadziszz, ze komunikat o dodaniu powinienes wyswietlac dopiero jak sie poprawnie doda? Do tego sluzy IF. A jak sie nie doda poprawnie, to nalezy wyswietlic blad bazy, a wowczas dowiesz sie, czemu sie nie dodalo.... takie tam podstawy podstaw... Mówiąc o kumunikacie to miałej raczej na myśli, że błąd leży gdzieś w samym dodawaniu a nie wcześniej skoro przechodzi do dodawania (pozornie). Ale faktycznie masz rację, więc zmodyfikowałem
I rzeczywiście bład... Łot yz dys? Możesz rozwinąć myśl? Podobna metoda działa mi prawidłowo w innej klasie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat I rzeczywiście bład... ![]() Napisalem wyraznie: masz wyswielic blad bazy, a nie tekst "blad".... przeciez to ci nic nie mowi.... zajrzyj do manuala i zobacz jak PDO wyswietla bledy bazy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Syntax error. Nie domknąłem nawiasa w VALUES()
![]() Ten post edytował Turson 28.10.2013, 19:19:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 16:25 |