![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę wysyłać wartości z formularza metodą POST za pomocą ajax. Mam następujący kod
Dostaje wiadomość o powodzeniu $.ajax ale nie mam posta w php tj. dostaje komunikat "nie ma post" Nakierujcie na dobrą drogę ![]() pozdrawiam, kropamk Ten post edytował kropamk 26.10.2013, 22:02:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
btw nie wiem czy wkleiłeś nie ten kod ale przecież nie dostajesz tu odp z php, jak chcesz odp to musisz tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
specjalnie nie dalem w form method=POST żeby wysyłał dane dzięki ajax a nie php.
To moje pytanie brzmi, jak odebrać wartości przesłane postem przez ajax ![]() Ten post edytował kropamk 26.10.2013, 22:42:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
metoda w zasadzie nie gra roli jak masz Ajax ale jak sobie wyłączę js to dostane to w get a to chyba nie dobrze
![]() a znasz zasadę działania ajax? Jak nie to: wysyłasz dane(np index.php -> coś z nimi robisz (np ten twój new.php) -> odbierasz wynik z new.php(index.php) ![]() wiec w pliku new.php odpalasz sobie pdo i heja a potem zwracasz wynik jeśli się powiodło, lub błąd jeśli nie dodał ![]() a jak odebrać wynik z pliku new.php napisałem post wyżej ![]() a w new.php odbierasz dokładnie tak jak to zrobiłeś ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym zaczął od sprawdzenia, co php w ogóle dostaje - możesz na próbę sprawdzić print_r($_POST) i będziesz wiedział, czy dostajesz cokolwiek
![]() Poza tym nigdzie nie widzę pola 'category', 'unit'... a wymagasz ich w warunku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:50 |