![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam serdecznie, zastanawiam się jak zrobić stronę jak wp.pl.
Dokładniej chodzi mi o pocztę, tak żeby ktoś mógł się zarejestrować i miec u mnie swojego maila, ze by mógł pisać i otrzymywać wiadomośći oraz by mógł sie zarejestrować w jakimś serwisie za pomocą tego emaila. Czyli zawyłka poczta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sensie web client? Zobacz chociażby na RoundCube.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznijmy od tego że musisz mieć serwer który będzie Ci to obsługiwał, poza tym http://php.net/manual/en/book.imap.php i http://php.net/manual/en/function.mail.php , http://us2.php.net/manual/en/mail.configuration.php#ini.smtp
https://github.com/PHPMailer/PHPMailer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
logowanie -> konfiguracja konta, wybór konta, widok skrzynki, nowe wiadomosci, wylogowanie
widok skrzynki -> widok wiadomosci widok wiadomosci - > odpowiadanie, odpowiadanie wszystkim, przekazywanie, usuwanie, pokaz ukryj naglowki itd przydatne imap: imap_open() imap_close() imap_headers() imap_header() imap_fetchheader() imap_body() imap_delete() imap_expunge Wykomentuj w php.ini extension=php_imap.dll ogarnij protokoly pop3 i imap baza sql: tabela uzytkownicy (nazwa, haslo, adres, wyswietlenie nazy) taela konta (nazwa uzytkownika, serwer,port,typ,zdalny uzytkownik,zdalne haslo, id konta Pamiętaj, że imap ma numeracje od 1, a nie od 0. Np. przy &_GET. Ten post edytował w0jt3k 26.10.2013, 21:14:25 |
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobra, dzięki wielkie za pomoc.
Mógłby ktoś teraz wyjaśnić mi jak to wszystko działa. Gdzie będą zapisywane wiadomości, itp. np. mam jakiś serwer + mysql na której mam postawioną tą pocztę. Strona nazywa się np. twojapoczta.pl a wiadomość email wysłana wygląda tak jan_kowalski@tp.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa to tak jak wszystko inne w dzisiejszych czasach. Wszystko jest zapisywane na Twoim (wykupionym) serwerze o ile bedziesz go miał.
Chyba nie masz pojęcia o podstawach więc radze najpierw zaznajomić się z nimi. |
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bo ja to zrozumiałe tak że by to działało to musi być to powiązane z jakąś pocztą. Nie wiem jak jest z wp, o2 i innymi czy one też są z czymś połączone czy są nie zależne ale chodzi mi właśnie o zbudowanie takiej stronki ja te.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy coś chce ale Ty nie mając pojęcia o tym, że dane są zapisywane na serwerach porywasz się z motyką na słońce.
Kup serwer -> zainstaluj/napisz skrypt -> masz pocztę taką jak chcesz |
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Boshe... Módl się za nim
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
po Twoich wypowiedziach faktycznie nie da się ukryć, że masz zbyt małą wiedzę (przynajmniej w tym momencie), aby zrobić własną stronę pocztową. Piszesz, że to łączy się z tym i że to będzie działać. Masło maślane, a kolega siedzi na koniu tyłem .... (IMG:style_emoticons/default/arrowheadsmiley.png) ... Zacznij od podstaw w takiej kolejności: instalacja lokalnego serwerka na swoim komputerze np XAMPP. HTML - formularze, metoda POST, GET jak już to ogarniesz, Baza danych MySQL i język aby zadawać do tej bazy zapytania i pobierać wyniki -> SQL Język PHP - aby obsłużyć formularz Dzięki temu bedziesz mógł sobie zrobić na początek skrypt do logowania, rejestracji użytkowników. Pewnie chodzisz do podstawówki lub gimnazjum i zafascynowała Cię istota tworzenia WWW (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pamału, nie wszystko na raz. Do strony pocztowej jak to ująłeś, jeszcze daleka droga, ale nie od razu Amerykę .... Powodzenia! Ten post edytował kosmos 28.10.2013, 09:16:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:16 |