![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na wstępie chciałem zaznaczyć że widziałem że są podobne tematy, jednak poziom mojej wiedzy w PHP jest wybitnie podły i nie udało mi się zrozumieć w pełni działania nie opierając się stricte na moich danych. Mam coś takiego:
Funkcjonalność ma wybrać przypisanie do godziny bieżącej (wybrać z selecta godzinę najbardziej pasującą), później jako parametr zapisuję sobie do bazy wartość. W tym momencie pojawiła mi się potrzeba zależność która w przypadku wyboru 1 lub 3 opcji (09 lub 18) pozwoli wybrać dodatkowe elementy. Próbowałem coś takiego:
Różnica polega że o 13 może być tylko Duża ilość wybrana. Trochę poczytałem i chyba nie da się zrobić w PHP zależnego menu (chyba że ukryte albo coś tego typu)? Konstrukcja pierwszej części jest już dla mnie "opanowana" tzn mam później przygotowany plik który pobiera i ładuje dane do bazy danych (jest to inny zewnętrzny - co pewnie nie jest optymalne). Być może coś nie tak pytam ale ta strona to jest "zakończenie" tego co potrzebuje móc obrabiać a niestety w PHP jestem totalnie zielony... Z góry dzięki za pomocne rozwiązania. Ten post edytował o-w-c-a 25.10.2013, 16:01:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro Twoje wartosci to 09 13 18 to czemu w SWITCH w CASE porownujesz je do 1 2 3? W zyciu ci sie nie zgodzi.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK - super - dzięki za trafną poradę (sądziłem że oznaczenia 1,2,3 dotyczą 1,2,3 opcji z select a nie bezpośrednio wartości).
Teraz działa częściowo, tzn wszystkie 3 opcje "główne" wybrane powodują że są 2 dodatkowe informacje (Dużo, Mało). Nie działa o tyle że w drugim przypadku (przy wyborze 2 czyli wartości 13) powinna być opcja tylko Dużo. Co tutaj mam źle? |
|
|
--anonim-- |
![]()
|
Goście ![]() |
może ajax?
|
|
|
![]()
|
|
Hmm - właśnie przeglądałem zasugerowaną tematykę... i chyba to nie na mój poziom - jeśli mogę prosić jakieś propozycje to z góry dzięki, a ja zabieram się za studiowanie javascriptów bo to chyba jedyna metodą którą może mi się uda samemu...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To pokaz kod po zmianach.... skad mam wiedziec czy podczas poprawek nie zrobiles nowych bledow
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Skad ten srednik przy 18? Dwukropek ma byc...
|
|
![]()
|
|
Racja, ale i tak nie działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:10 |