![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy jest mozliwosc ustawic aby ramka iframe ladowala sie wylacznie po kliknieciu w przycisk? Powiedzmy ze mam na stronie kilka ramek iframe i chcialbym aby na tych ramkach byl jakis przycisk badz napis "Otworz" i jak ktos chce otworzyc jakas ramke to klika w to i wtedy dopiero laduje sie tresc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parę pomysłów jest:
1. http://stackoverflow.com/questions/1602208...ser-clicks-on-t 2. http://stackoverflow.com/questions/6005378...6005436#6005436 Żaden z nich jednak wybitnie sensowny się nie wydaje. Po co Ci coś takiego? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Iframach laduje materialy audio/video i gdy nie zrobie czegos takiego to po zaladowaniu strony wszystkie otworza sie naraz i bedzie gralo np 8 piosenek. I do razu uprzedze pytanie czy nie moglbym wylaczyc w nich opcji autoplay, niestety nie moge bo sa one z innych serwisow i tak juz jest zrobione ze automatycznie sie otwieraja.
A czy mozna w kodzie IFRAME od razu wstawic tresc czy zawsze to musi byc odnosnik do jakiejs strony w postaci src=? Bo wtedy moglbym zrobic tresc z hiperlaczem na dana strone i dopiero po kliknieciu w te hiperlacze otwieralaby sie w tym iframie ta strone. Opcja z tworzeniem dodatkowych podstron dla kazdego iframa z takimi hiperlaczami raczej nie wchodzi w gre, zbyt duzo iframow chce zrobic. EDIT 2/ Twoje rozwiazania cos mi nie dzialaja, z tego drugiego linku wyszlo mi cos takiego: Kod <script type='text/javascript'> showIframe = function(){ document.getElementById('iframecontainer').style.display='block'; } </script> <style type='text/css'> .cnt{ display:none; } </style> <div class="trigger open"><a href="#" onclick="showIframe('http://www.google.com');">Search The Map</a></div> <!-- Hidden until Trigger class is clicked --> <div class="cnt" id="iframecontainer"> <iframe id='iframetarget' width="500" height="500" frameborder="0" scrolling="no" src=""></iframe> </div> Nie dziala... Ten post edytował lexis72 24.10.2013, 21:29:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Masz pusty atrybyt src więc pewnie dlatego nie działa. Zamiast pokazywać po kliknięciu możesz spróbować podstawiać wówczas do src adres, który ma zostać wyświetlony.
|
|
|
![]()
|
|
Podstawienie adresu do SRC takze nie dziala.. Korzystalem z linkow Pedro84, Phpion co masz na mysli mowiac: "Zamiast pokazywać po kliknięciu możesz spróbować podstawiać wówczas do src adres, który ma zostać wyświetlony."?
Podsumowując wątek bo troche zalezy mi na odpowiedzi: 1. Skrypty podane w linkach Pedro84 nie dzialaja, czy ktos moglby zerknac czemu i je poprawic? 2. Jesli nie ma pomyslu na taki skrypt to moze zna ktos jakies skrypty dzieki ktorym moglby taki Iframe schowac i zastapic go np grafika znaczka 'play', widzialem kiedys cos takiego ze klikasz w jeden obrazek i pojawia sie inna tresc w to miejsce. 3. Ostatnia opcja jaka przychodzi mi do glowy to zrobienie iframe juz z grafika 'play' ktora mialaby hiperlacze do tej strony ktora potrzebuje ale nie wchodzi opcja z osobnymi podstronami bo mam za duzo iframow wiec moje pytanie czy da sie juz w kodzie iframe umiescic tresc ramki czy ZAWSZE musi byc to odnosci w postaci SRC do innej strony? Bylbym wdzieczny za pomoc w tych trzech kwestiach. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:38 |