![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam pole textarea do którego wpisuje newsy, które następnie pojawiają się na stronie głównej. Jednak gdy podaje jakieś linki (www, http://, ed2k://, itd), to nie są one klikalne. Jak można by to rozwiązać?
-------------------- Warsztat: Krasnal 2.7
eMulek 2.0 -> 100% --> www.emulek.com.pl Leszczu Allegro System -> 100% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co ty wpiszesz w <TEXTAREA></TEXTAREA> to potem zostanie wyswietlone na stronie. Jezeli wpiszezz tam adres jakiejs strony www poprzez "www.strona.pl" to na stronie glownej zostanies ona wyswietlona jako "www.strona.pl" i nie bedzie to linkiem tylko zwyklym tekstem.
Najprostszy sposob to taki aby adresy stron www majace byc linkami podawac w <TEXTAREA> jako "<a href=www.strona.pl>www.strona.pl</a>". W ten prosty sposob na stronie glownej bedza widnialy one jako LINKI do strony www.strona.pl to najprosztsze rozwiazanie na twoj problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Ten post edytował Tiraeth 28.10.2004, 15:16:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Najprostszy sposob to taki aby adresy stron www majace byc linkami podawac w <TEXTAREA> jako "<a href=www.strona.pl>www.strona.pl</a>". W ten prosty sposob na stronie glownej bedza widnialy one jako LINKI do strony www.strona.pl to najprosztsze rozwiazanie na twoj problem. Gdyby chodziło mi o to to bym nie pisał czegoś takiego na forum php... Dzięki Tiraeth o coś takiego chodziło ![]() Edit: ---------------- Prosiłbym o wyjaśnienie mi funkcji preg_replace, nigdzie nie moge znaleźć do niej objaśnienia po polsku Ten post edytował leszczu 29.10.2004, 10:43:00 -------------------- Warsztat: Krasnal 2.7
eMulek 2.0 -> 100% --> www.emulek.com.pl Leszczu Allegro System -> 100% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:42 |