![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę pod adresem:
http://www.4ds.pl/projekty/hotel-przystan/nowa2/ na serwerze są pliki index.php , rezerwacje.php Chodzi mianowicie o to żeby po kliknięciu w rezerwacje na dole strony strona przewinęła się w drugą stronę (obecnie jest z lewej do prawej). plik .htaccess który tam umieściłem wygląda tak: Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^strona-glowna$ index.php [L] RewriteRule ^menu$ menu.php [L] RewriteRule ^rezerwacje$ rezerwacje.php[L] RewriteRule ^wino$ wino.php [L] RewriteRule ^konferencje$ konferencje.php [L] RewriteRule ^przyjecia$ przyjecia.php [L] RewriteRule ^imprezy$ imprezy.php [L] RewriteRule ^kontakt$ kontakt.php [L] Pomoże ktoś ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to ma wspólnego z Accessem, PHPem i tym bardziej htaccess jak to kwestia Javascriptu?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tą funkcję trzeba jakoś wywołać.. w menu.php które jest wczytywane przez include w podstrony jest np. <a href="rezerwacje">rezerwacje</a>
w .htaccess jest RewriteRule ^rezerwacje$ rezerwacje.php[L] (htaccess zamienia .php na krótki link aby obyło się bez przeładowania strony i przewinięcie zadziałało - domyślnie przewija się z lewej do prawej) więc trzeba dopisać chyba jakąś zmienną np. RewriteRule ^rezerwacje$ rezerwacje.php?id="next"[L] (przykład jest do bani ale mniej więcej wytłumaczyłem). Główny kod od slidera jest zawarty w pliku http://4ds.pl/projekty/hotel-przystan/nowa2/js/script.js Mogę liczyć na jakąś pomoc ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejny raz Ci mówię, to nie ma ŻADNEGO związku z htaccess.
Masz tam taki kod:
Kombinuj ![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
To akurat wiem.. jakbym chciał usłyszeć "kombinuj" to bym się tu nie wypowiadał.. chodziło mi o konkretną pomoc ponieważ nie mam już żadnego pomysłu na to. Pomoże ktoś ?
Dodam jeszcze, że chodzi mi o to: klikam strona główna to przewija się z lewej do prawej klikam w rezerwacje to przewija się z prawej do lewej więc tu nie chodzi o zmianę w skrypcie na sztywno Kawałek kodu odpowiadającego za slider:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:19 |