![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
Potrzebuję pomocy w moim systemie a raczej w jego części. Chodzi o to, że chcę zrobić listę osób online ale nie wiem jak dokończyć kod. Nie używam bazy danych SQL/MySQL
logowanie.php: [/php] dalej.php: [/php] online.php: [/php] wyloguj.php: [/php] No i tu jest problem w pliku wyloguj.php nie działa str_replace (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Pomożecie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja klucz: unset. Co to za paskudztwo z tym str_replace?
|
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie rozumiem... wytłumaczysz?
|
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
A i byś mógł pomóc mi w innym kodzie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast str_replace użyj unset
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat po kiego grzyba Ci te 2 funkcje? Cytat include("online.txt"); oO dziwne rzeczy tu tworzysz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) odczyt: http://pl1.php.net/manual/en/function.file-get-contents.php zapis: http://pl1.php.net/manual/en/function.file-put-contents.php Przykładowo: dalej.php
#edit już wiem skod czerpiesz inspiracje Temat: PHPProsty system komentarzy ale tam to źle napisał, a inni tego nie zauważyli (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował com 23.10.2013, 22:59:20 |
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
No wiem ale unset to chyba się w cookie i sesjach a ja chcę tylko w pliku tekstowym usunąć nazwę użytkownika. Przyjmijmy, że $_SESSION['user'] to Admin. Jak admin się loguje jego nazwa użytkownika dopisuje się do pliku online.txt. Po wylogowaniu w pliku logout.php jest str_replace które podmienia wartość $_SESSION['user'] na pustkę. Nwm jak to zrobić wiem mam nadzieję, że ktoś złoży, albo przynajmniej jakieś zrywki kodu da. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No i tu jest problem w pliku wyloguj.php nie działa str_replace A błąd nie wyskoczył, że str_replace wymaga 3 parametrów? Co zmienić, na co zmienić, z którego stringa ma zmienić. |
|
|
![]()
|
|
No wiem ale unset to chyba się w cookie i sesjach a ja chcę tylko w pliku tekstowym usunąć nazwę użytkownika. Przecież z kodu ewidentnie widać, że chcesz zmienną sesyjną wyczyścić (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
ja nie chcę wyczyścić tylko wyczyści nazwę użytkownika bo u mnie:
To jest login i zarazem nick. A chcem z pliku online wyczyścić poprzez: Ale wpadłem na lepszy pomysł:
Ale wciąż mam problem z tym po potrzeba 3 warunków. A tak na marginesie u mnie czyszczenie sesji to: Tyle! |
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale wciąż mam problem z tym po potrzeba 3 warunków. A spojrzałeś chociaż w manualu czym jest 3. parametr?
|
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
Okej zaraz cały kod złożę i powiecie czy dobrze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
login.php:
online.php:
logout.php:
Oceńcie i napiszcie czy dobrze napisałem ten kod. |
|
|
![]()
|
|
Jak używasz fileGetContents to fopen i fclose jest niepotrzebne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Turson już to pisałem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ale widać kolega nie zajrzał do manuala..
|
|
|
-4file.cba.pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
No to dobrze napisałem ten kod? (IMG:style_emoticons/default/arrowheadsmiley.png)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jeśli działa tak jak chcesz to tak, jeśli nie to nie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:22 |