![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chce zrobić podstawkę pod stronę
chodzi mi o to aby była to sprawdzenie czy w bazie jest nazwa czy jej nie ma jeśli jest nazwa wyświetli mi się znaleziona nazwę xxx i pod nazwą będzie rubryka komentarze z 10 (na 1 stronie plus zobacz więcej) wyświetleń po tym będzie dodaj komentarz z oknem wpisz swój nick i email, jeśli nie mam wyszukiwanego wpisu wyskoczy okno dodaj nazwę xxx jeszcze taka opcja edytuj komentarz i nazwę xxxx z użytkowania root wiecie jak to zrobić bo ja zajmuje się programowanie www od 2 tygodni ale coś mi nie idzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod co napisałaś, pomożemy.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tylko kod na dodanie wpisu do bazy
bo nie wiem jak resztę zrobić ale o nie dodaje nic do bazy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyjrzyj się tej linijce:
masz nawet napisane w komentarzu co ma dodawać, a dodajesz tylko id i nazwisko, dlatego nic sie nie dodaje bo czeka na parametr nazwisko bo teraz próbuje dodać je do komórki imie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po jaką cholerę ładujesz funkcję pomiędzy instrukcję warunkową? Kolejna sprawa, masz tylko zalążek kodu, który wygląda na to, że nawet nie został przez Ciebie napisany, a skopiowany z jakiegoś tutoriala. Spróbuj coś sam napisać, rozumiejąc przy tym co robisz. Jaki jest sens kopiowania gotowych przykładów. Nic się nie nauczysz w ten sposób.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
b4rt3kk chyba sama, choć czasem ten nicki na tym forum bywają dziwne.. Tylko zauważ że skoro nawet ten kod nie działa jej to tym bardziej nie ma mowy o napisaniu czegoś samemu
![]() |
|
|
![]()
|
|
panowie co muszę się nauczyć aby coś takiego napisać dajcie jakiś poradnik bo to w Google to strasznie słabe łub nie zrozumiałe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 14.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
panowie co muszę się nauczyć aby coś takiego napisać dajcie jakiś poradnik bo to w Google to strasznie słabe łub nie zrozumiałe http://www.php.net/manual/pl/ Polecam. Nic więcej nie potrzebujesz. |
|
|
![]()
|
|
znalazłam skrypt wyszukiwarki ale nie działa albo nie mam dobrej wersji php
wyszukiwarka.html wynik.php baza danych nazywa się portal a tabela adres a w niej zakładka www
po wpisani słowa np 1 ktury jest w bazie w wyszukiwarce wywala błąd Iloć znalezionych produktów: ".$num_results." "; for ($i=0; $i <$num_results; $i++) { $row = mysql_fetch_array($result); print stripslashes($row["www"]); print ", www: "; print stripslashes($row["www"]); print " "; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego służy funkcja isset() Czy aby na pewno uruchamiasz skrypt na serwerze? Bo z tego co widzę to wygląda jakby się nie wykonywał Pętla tak powina wyglądać
Ten post edytował Turson 24.10.2013, 18:35:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znasz danej funkcji? to sprawdz ja w manualu, na tym polega nauka, o ile chcesz sie tego uczyc
|
|
|
![]()
|
|
czy dobrze to napisałam
Kod <?php $con = mysql_connect("localhost","root",""); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("portal", $con); if (($_POST['wartosc']='adres')) { $sql=mysql_query("select adres from www "); } $wynik = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); while($wiersz = mysql_fetch_array($wynik)) { echo "<td>" . $wiersz['www'] . "</td>"; } ?> Kod <form method="post" action="wyniki3.php">
<option value="adres">adres</option> <input name="wartosc" type="text"> <input type="submit" name="szukaj" value="Szukaj"> </form> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ponadto jeśli używasz mysql_fetch_array() to musisz podać typ czyli przykładowo mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC) dla tego przypadku, a i tu
odwołujesz się do komórki której nie pobrałaś bo pobierasz tylko adres ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:00 |