![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Czy istnieje mozliwosc wstrzykniecia danych do formularza w obsludze tego zdarzenia? Chodzi mi o cos takiego:
Problem polaga na tym ze $x nie jest powiazane z encja ktora kryje sie pod $data, wiec nie mam tam setera gdzie moglbym ustawic te dane. Myslalem nad dodaniem nowego pola do forma i usawieniem opcji 'data' => $x ale dostaje blad ze nie zmienie forma gdy jest juz zbindowany(co jest dosyc logiczne). Zrobienie tego w obsludze zdarzenia PRE_SUBMIT tez odpada, bo $x tworze na podstawie danych wprowadzonych do forma. Jak to rozwiazac po ludzku? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co właściwie chcesz osiągnąć, bo odnoszę wrażenie, że coś kombinujesz. Nie możesz dodać sobie niemapowanego pola do formularza?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wlasnie dokladnie tak robie, mam 3 wbudowane formy(takie same) ktorych nie mapuje. Tyle, ze w kontrolerze musze robic cos takiego:
Chcialem odciazyc kontroler od tego i przeniesc to do listenera ktory przygotowal by gotowe obiekty i dodal je do forma. Ogolnie chodzi o to, ze uzytkownik przy rejestracji ma mozliwosc wyslania 3 zaproszen(imie, nazwisko, email), wiec dodalem te 3 formy w jednym kroku rejestracji, podczas submitu formularza rejestracji dodaje to do tabeli Zaproszenia, a pozniej przy aktywacji/potwierdzeniu konta uzytkownika, wysylam te zaproszenia na podane maile. Moze jest lepszy sposob na to? Ten post edytował gaua69 23.10.2013, 21:08:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co za problem napisać sobie do tego serwis, czyli obiekt, który będzie Ci te zaproszenia wysyłał?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Mam serwis do wysylania maili. Chodzilo mi o lepszy sposob pobierania tych danych z forma niz to co teraz robie w kontrolerze
![]() Ten post edytował gaua69 23.10.2013, 21:33:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:07 |