![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 14.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Piszę aplikację, która posiada wiele opcji i zmiennych, które chciałbym przechowywać w plikach XML. Do parsowania postanowiłem używać SimpleXML bo wydaje mi się najbardziej user friendly. Problem mam taki, że na wyniki muszę czekać bardzo długo (ponad 5 sekund), nawet gdy chcę wyciągnąć wartość z malutkiego pliku posiadającego tylko tą jedną wartość. Parser uruchamiany jest poprzez jQuerowego ajaksa, ale chyba nie to jest problemem. Mniej więcej tak to wygląda:
W mojej aplikacji Funkcja() jest jeszcze w pętli (jest wykonywana kilka razy), ale nie wpływa to na czas oczekiwania na wynik (w sensie, że nie jest odczuwalny).
Na ten alert czekam wieczność. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ogólnie nie spodziewałem się tak długiego czasu oczekiwania wyniki. Pierwszy raz używam XML'a. Aplikacja leży póki co na localhoscie z php 5.4.12. Jakieś pomysły o co chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajax żadnych błędów nie wali? Dysku nie masz czasem zamulonego? Na oewno nie powinno to aż tyle zajmować, więc wina leży gdzieś po Twojej stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 14.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajax żadnych błędów nie wali? Dysku nie masz czasem zamulonego? Na oewno nie powinno to aż tyle zajmować, więc wina leży gdzieś po Twojej stronie. Wyczyściłem przeglądarkę i działa tak jak powinno. (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) Zapomniałem, że Chrome lubi się zamulić. Klikam pomógł. Temat do kasacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 02:14 |