![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z wyświetlaniem zmiennych formularza. Zamiast wpisanych danych o ilosci zamówionego sprzętu wyświetla mi się "Notice: Undefined variable: iloscoleju in C:\xampp\htdocs\Pierwsze_skrypty\przetworzzamowienie.php on line 21", "[php][/php]Notice: Undefined variable: iloscswiec in C:\xampp\htdocs\Pierwsze_skrypty\przetworzzamowienie.php on line 22"
świec zapłonowych oto moj skrypt wraz z formularzem html: <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" /> </head> <form action="przetworzzamowienie.php" method="post"> <table border=0> <tr bgcolor=#cccccc> <td width="150">Produkt</td> <td width="30">Ilość</td> </tr> <tr> <td>Opony</td> <td align="center"><input type="text" name= "iloscopon" size="3" maxlength="3" /></td> </tr> <tr> <td>Olej</td> <td align="center"><input type="text" name= "iloscoleju" size="3" maxlenght="3" /></td> </tr> <tr> <td>Świece zapłonowe</td> <td align="center"><input type="text" name= "iloscswiec" size="3" maxlenght="3" /></td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Złóż zamówienie"/></td> </tr> </tabel> </form> </html> ---------------------------------- <html> <?php $iloscopon = $_POST [ "iloscopon" ]; $iloscopon = $_POST [ "iloscoleju" ]; $iloscopon = $_POST [ "iloscswiec" ]; ?> <head> <title>Części samochodowe Janka - wynik zamówienia</title> </head> <body> <h1>Części samochodowe Janka</h1> <h2>Wyniki zamówienia</h2> <?php echo "<p>Zamówienie przyjęte o "; echo date ("H; i , jS F Y"); echo "</p>"; echo "<p> Zamówienie Państwa wygląda nastepujaco: </p>" ; echo $iloscopon. "opon<br />"; echo $iloscoleju. "butelek oleju<br />"; echo $iloscswiec. "świec zapłonowych<br />"; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie pomogło moze cos źle zrobiłem , możnaby przesłąc cały poprawny skrypt? z góy dzięki
ok wielkie dzięki poszło!!! nie wiem jak moglem tego nei zauważyć pomogło wielkie dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 00:47 |