Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Stworzenie strony - wyświetlanie stron JS
_chris_

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich
Jako, że tworzę strony internetowe, ale głównie w html + css i JSa używam do upiększania, walidacji itd zastanawia mnie w jaki sposób stworzyć stronę tego typu:

http://themeforest.net/item/goltsman-agenc...preview/4613654

Cała strona jako jedna, treść przesuwana javascriptowo, ale jak to ogarnać? Od czego w ogóle zacząć?

Dziękuję za wszelkie sugestie.

P.S. Nie szukam gotowego rozwiązania tylko sugestii jak wykonuje się w praktyce tego typu strony.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 6)
nospor

Grupa: Moderatorzy

Tresc przesuwana js? Przeciez tam jest poprostu duzo tresci wiec na stronie pojawia sie normalny scroll, do przewijania tresci...

Jesli masz na musli menu, ze jak sie w niego kliknie to przechodzi do danej tresci to jest to zrobione za pomocą zwyklej kotwicy. Skoro tworzysz strony, to o kotwicach slyszec byl powinienes.
Ewentualnie animacje przesuwania do kotwicy mozna zrobic przy pomocy scrollTo w jQuery

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
_chris_

-----

Hmmm no tak mi się wydawało bo to w sumie była pierwsza moja myśl, ale myślałem że ktoś wymyślił jakiś plugin powiedzmy do obsługi tego wszystkiego.

A strona taka:
http://www.fastcut.pl/

Dodatkowo tam się tło zmienia itd. Jak to ugryźć?
+Quote Post
nospor

Zajrzyj w zrodlo strony, zobacz, ze tam sie zadne tlo nie zmienia, tylko to "tlo" jest zwyklym divem z obrazkiem jako kolejna tresc, ino ze ustawione jest position FIXED dzieki czemu sprawia wrazenie jakie sprawia.

Jak na kogos kto sie zajmuje tworzeniem stron, to kiepsko u Ciebie z pewnymi podstawami.

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
_chris_

-----

Możę dlatego że czegokolwiek z js używałem do slideshow, walidacji i ewentualnych efektów smile.gif

Dzięki, dzisiaj będę testował stronkę demo
+Quote Post
nospor

Cytat
Możę dlatego że czegokolwiek z js używałem do slideshow, walidacji i ewentualnych efektów
Sek w tym, ze tutaj js nie byl wykorzystany tylko zwykle HTML i CSS co niby znasz.

A mi konkretnie chodzilo o umiejetnosc zajrzenia w zrodlo strony. Na chwile obecną to ja robilem to za Ciebie, a rownie dobrze mogles zrobic to sam.

--------------------

+Quote Post
_chris_

-----

Źródło to ja sobie przejrzałem i właśnie widziałem żę jest to jako jedna strona, ale tam dość sporo jsów dołączonych, pluginów i zapytałem czy być może nie tworzy się tego z ich wykorzystaniem:)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:37