![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Jako, że tworzę strony internetowe, ale głównie w html + css i JSa używam do upiększania, walidacji itd zastanawia mnie w jaki sposób stworzyć stronę tego typu: http://themeforest.net/item/goltsman-agenc...preview/4613654 Cała strona jako jedna, treść przesuwana javascriptowo, ale jak to ogarnać? Od czego w ogóle zacząć? Dziękuję za wszelkie sugestie. P.S. Nie szukam gotowego rozwiązania tylko sugestii jak wykonuje się w praktyce tego typu strony. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tresc przesuwana js? Przeciez tam jest poprostu duzo tresci wiec na stronie pojawia sie normalny scroll, do przewijania tresci...
Jesli masz na musli menu, ze jak sie w niego kliknie to przechodzi do danej tresci to jest to zrobione za pomocą zwyklej kotwicy. Skoro tworzysz strony, to o kotwicach slyszec byl powinienes. Ewentualnie animacje przesuwania do kotwicy mozna zrobic przy pomocy scrollTo w jQuery -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm no tak mi się wydawało bo to w sumie była pierwsza moja myśl, ale myślałem że ktoś wymyślił jakiś plugin powiedzmy do obsługi tego wszystkiego.
A strona taka: http://www.fastcut.pl/ Dodatkowo tam się tło zmienia itd. Jak to ugryźć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zajrzyj w zrodlo strony, zobacz, ze tam sie zadne tlo nie zmienia, tylko to "tlo" jest zwyklym divem z obrazkiem jako kolejna tresc, ino ze ustawione jest position FIXED dzieki czemu sprawia wrazenie jakie sprawia.
Jak na kogos kto sie zajmuje tworzeniem stron, to kiepsko u Ciebie z pewnymi podstawami. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Możę dlatego że czegokolwiek z js używałem do slideshow, walidacji i ewentualnych efektów
![]() Dzięki, dzisiaj będę testował stronkę demo |
|
|
![]()
|
|
Cytat Możę dlatego że czegokolwiek z js używałem do slideshow, walidacji i ewentualnych efektów Sek w tym, ze tutaj js nie byl wykorzystany tylko zwykle HTML i CSS co niby znasz.A mi konkretnie chodzilo o umiejetnosc zajrzenia w zrodlo strony. Na chwile obecną to ja robilem to za Ciebie, a rownie dobrze mogles zrobic to sam. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Źródło to ja sobie przejrzałem i właśnie widziałem żę jest to jako jedna strona, ale tam dość sporo jsów dołączonych, pluginów i zapytałem czy być może nie tworzy się tego z ich wykorzystaniem:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:37 |